Yandex Metrica

Mansur Yavaş'ın metro sözü yalan oldu!

Mansur Yavaş'ın metro sözü yalan oldu!

Mansur Yavaş, seçim öncesi Ankara'ya 58 kilometre metro hattı yapacağını söylemişti. Ancak Yavaş, göreve geldiğinden beri metro projesi için hiçbir adım atmadı.

Gündem

07.04.2024, 10:46

Seçim öncesi Ankara halkına birçok söz veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın vaatlerinden biri de 58 kilometrelik metro yapmaktı. Yavaş, göreve gelmesinin üzerinden 27 ay geçmiş olmasına rağmen vadettiği metroyu hayata geçirmedi. Hatta Yavaş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın kendisine metro yapımı için izin vermediğini iddia etti. Bu iddianın ise gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

BAKANLIK İZNİNE RAĞMEN METROYU YAPMADI

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 3 Ocak 2020 tarihinde Ankaray hattının Söğütözü'nden ODTÜ'ye ve Dikimevi'nden-Natoyolu'na kadar uzatılmasına dair bakanlığa talepte bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'nün bu talebe 9 Mart 2020'de olumlu yanıt verdiği bildirildi. Bakanlıktan gelen olumlu yanıta rağmen hiçbir metro hattı inşaatına başlanmadı. Ankaray hattının Söğütözü ve Natoyolu yönleri için uzatma talebinde bulunan Yavaş, söz konusu hat ile ilgili bir proje de hayata geçirmedi.

58 KİLOMETRE METRO SÖZÜ YALAN OLDU!

Yavaş, seçim çalışamaları sırasında "58 kilometre metroyu planlıyoruz." demişti. Fakat Yavaş'ın bu sözü yalan oldu. Göreve gelmesinin üzerinden 2 sene 3 ay geçmesine rağmen 1 metre dahi metro yapılmadı.

BAKANLIĞI SUÇLADI

Özel bir televizyon kanalına konuk olan Mansur Yavaş, 58 kilometrelik metro hedefiyle ilgili sorulan soruya, Ulaştırma Bakanlığı'nın metro yapımına izin vermediğini iddia etti.

"ANKARA'YA DEĞER KATMAYA NİYETİ YOK"

Yavaş'ın iddialarına Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nden çok sert tepki geldi. ABB Meclisi Birinci Başkanvekili Fatih Ünal, metro vaadini hatırlatarak "58 kilometre metro sözü veren bir belediye başkanının Ankara'yı şantiyeye çevirmesini beklerdim. Gelinen noktada Sayın Mansur Yavaş'ın çalışmaya, Ankara'ya değer katmaya bir niyetinin olmadığını görüyoruz." dedi.

"HİÇBİR PROJEYİ BİTİRMEDİ"

Ünal, açıklamasının devamında da Yavaş'a sözünde durmadığı için yüklendi: "Bir sürü vaatler vererek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan CHP'li Sayın Mansur Yavaş, 2,5 yıla yaklaşan görevi süresince dişe dokunur hiç bir projeyi bitiremedi. Seçim öncesi her konuşmasında devasa bütçenin iyi kullanılamadığını, eğer iyi kullanılırsa Ankara'yı ihya edeceğinden bahseden Mansur Yavaş, sürekli mazeret üretip mağdur edebiyatı yaptı."

"ANKARA'NIN VİZYONU YERLERDE SÜRÜNÜYOR"

Ünal, Ankara'da şu an trafiğin içler acısı olduğuna ve ünlü Ankara parklarının bakımsızlıktan döküldüğüne dikkat çekti. "Ufku ve yapılan güzel çalışmalar ile Avrupa'nın ünlü Başkentleri ile yarışan Ankara'nın vizyonu CHP belediyeciliği yüzünden yerlerde sürünüyor." dedi.

"METRONUN MAKETİ BİLE YOK!"

AK Parti Grup Başkanvekili ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse de Mansur Yavaş'a tepki gösterdi. Köse, "Mansur Yavaş'ın algı belediyeciliğine alışmıştık ama yalan belediyeciliğine de başlamış. Metro için hiçbir engel yok. 58 kilometre metroyu hafriyat ve billboard gelirleri ile yapacağını söylemişti fakat ortada maketi bile yok. Ankara halkı merak ediyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sabah

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading