Yandex Metrica

LGS sınavında adaylar kendi okullarında mı sınava girecek 2024? LGS'ye kaç gün kaldı, ne zaman, hangi tarihte?

LGS sınavında adaylar kendi okullarında mı sınava girecek 2024? LGS'ye kaç gün kaldı, ne zaman, hangi tarihte?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2 Haziran'da yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav uygulamasında öğrenciler, pandemi (2020 Koronavirüsü) öncesi dönemde olduğu gibi kendi okullarında değil, daha önceden belirlenen merkezi sınav merkezlerinde sınava girecekler. 2022 yılında meydana gelen Kahramanmaraş depremi nedeniyle sadece birinci dönem konularının sorulduğu sınavın aksine, bu yıl 8. sınıf sınav tarihine göre işlenen tüm konular sınav kapsamında yer alacak. Peki, LGS sınavında adaylar kendi okullarında mı sınava girecek 2024? LGS'ye kaç gün kaldı, ne zaman, hangi tarihte?

Gündem

27.04.2024, 08:02

Liselere geçiş sistemi kapsamında düzenlenecek merkezi sınavda, bu yıl pandemi öncesi uygulamalara geri dönülüyor. Bakanlık, sınava katılmak isteyen adayların kendi başvurularını yapmaları gerektiğini duyurmuştu. Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül, yeni bir açıklama yaparak, öğrencilerin artık kendi okullarında değil, belirlenen okullarda sınava gireceklerini ifade etti. Peki, LGS sınavında adaylar kendi okullarında mı sınava girecek 2024? LGS'ye kaç gün kaldı, ne zaman, hangi tarihte?

TUS ÖSYM 1. Dönem sonuçları nereden, nasıl öğrenilir 2024? TUS sonuçları belli oldu mu? TUS ÖSYM 1. Dönem sonuçları nereden, nasıl öğrenilir 2024? TUS... Haberi Görüntüle

LGS SINAVINDA ADAYLAR KENDİ OKULLARINDA MI SINAVA GİRECEK 2024?

2024 yılında Liselere Geçiş Sistemi kapsamında uygulanacak merkezi sınavda, 2020 yılında patlak veren pandemi nedeniyle devreye alınan önlemler kaldırıldı. Artık sınava katılmak isteyen adaylar kendi başvurularını yapacaklar. Öğrenciler, sınava kendi okullarında değil, belirlenen merkezi sınav merkezlerinde girecekler. Milli Eğitim Bakanlığı, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül tarafından yapılan açıklamada, pandemi döneminde alınan önlemlere son verildiği duyuruldu.

Öğrencilerin Covid-19 salgını öncesinde olduğu gibi kendi okullarında değil, belirlenen merkezi sınav merkezlerinde sınava alınacakları ifade edildi. Her ilçede bir sınav merkezi olacak şekilde planlama yapıldığı bildirildi.

Dünyanın gözü bu görüşmede! Gazze için diplomasi trafiği: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Heniye ile görüştü Dünyanın gözü bu görüşmede! Gazze için diplomasi trafiği: Cumhurbaşkanı Erdoğan,... Haberi Görüntüle

LGS'YE KAÇ GÜN KALDI, NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE?

Öğrencilerin sınav yerleri bilgileri, 24 Mayıs'ta açıklanacak ve fotoğraflı sınav giriş belgelerinde yer alacak. Okul müdürlükleri belgeleri mühürleyip onayladıktan sonra öğrencilere teslim edecekler. Nakil, zorunlu ikamet değişikliği, mevsimlik işçi ve tayin gibi mücbir sebeplerden dolayı başka illerde bulunan öğrencilerin velileri, sınava girmek istedikleri il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine 28 Mayıs tarihine kadar başvuruda bulunmak zorundalar.

Habere Tepki Ver

0

2

0

0

2

0

0

4

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Gündem


Loading