Yandex Metrica

Lavrov ile Rus TV'si ayrı telden çaldı: Biri YPG konusunda ABD'yi suçladı, öbürü teröristbaşını yayına çıkardı

Lavrov ile Rus TV'si ayrı telden çaldı: Biri YPG konusunda ABD'yi suçladı, öbürü teröristbaşını yayına çıkardı

Rus Dışişleri Bakanı Lavrov, Ankara'da YPG konusunda ABD'yi suçlayan mesajlar verirken aynı dakikalarda teröristbaşı Ferhat Abdi Şahin Rus devlet televizyonunda yayındaydı.

Gündem

02.05.2024, 05:03

Ankara'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşen Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, pek çok konuda Türkiye ile aynı doğrultuda olduklarının mesajını vererek Suriye'de ABD destekli terör örgütünü de eleştirdi. "Türk dostlarımızın dış güçler tarafından Suriye sınırlarında oluşturulan tehditlerle ilgili hassasiyetlerini anlıyoruz" diyen Lavrov, ABD'nin bazı gayrimeşrû güçleri desteklediğini dile getirdi. 

ABD'yi teröristlere destek vermekle suçlayan Lavrov, "Uluslararası toplum Suriye'deki şartları ağırlaştırıyor. ABD, Suriye'de gayrimeşrû şekilde birtakım örgütleri besliyor" dedi.

Ancak Lavrov'un bunu söylediği dakikalarda terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye elebaşı Ferhat Abdi Şahin, Rus devlet kanalı RT'de açıklama yapıyordu. 

Rusya devletinin resmi televizyon kanalı olan Russia Today, teröristbaşı ile yapılan röportajı Lavrov'un Ankara ziyareti sırasında yayınladı. Bu durum, PKK/YPG'nin Moskova'da ofis açmasına izin veren ve geçmişte Türkiye'nin örgüte yönelik operasyonlarını engellemeye çalışan Rusya'nın ne kadar güvenilir(!) bir partner olduğunu bir kez daha ortaya koydu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading