Yandex Metrica

Kumpasa ismi karışanlar birbirlerini sattı! Ayhan Bora Kaplan davasında müfettişler o kritik soruyu neden sormadı?

Kumpasa ismi karışanlar birbirlerini sattı! Ayhan Bora Kaplan davasında müfettişler o kritik soruyu neden sormadı?

Türkiye Ayhan Bora Kaplan soruşturması üzerinden kurulan FETÖvari kumpasıyla ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. Soruşturma çerçevesinde derinleşen kumpasta yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Yürütülen soruşturma kapsamında son olarak müfettişler, 84 sayfalık bir rapor hazırlamıştı. Kumpasla ilgili hazırlanan raporda polis müdürü Şevket Demircan’ın Sertçelik’e söylediği “Temiz eller operasyonunu başlatıyoruz” dediği konuşmaların ise sorulmadığı tespit edildi. 

Gündem

24.05.2024, 15:28

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonun kumpas soruşturmasına dönüştürülmeye çalışılmasıyla birlikte İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili olarak müfettiş görevlendirmişti. 

Soruşturma kapsamında gizli tanık firari Serdar Sertçelik'in Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan ile yaptığı görüşmelerin sosyal medyada yayınlanmasının ardından İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri tarafından yapılan idari soruşturmada detaylı ifadelere ulaşıldı. 

Genelkurmay çatı davasında cezalar onandı! FETÖ'cülere 138'er kez müebbet hapis cezası Genelkurmay çatı davasında cezalar onandı! FETÖ'cülere 138'er kez müebbet hapis... Haberi Görüntüle

ŞEVKET DEMİRCAN: BEKİR BOZDAĞ VE ARSLAN'IN İSMİNİ BEN ZİKRETMEDİM

Şevket Demircan'a, telefonda söylediği ve ses kayıtlarına yansıyan "Bu söylediğin iki isim vardı ya bahsetmiştin ya. Onlarla ilgili ben gerekli yerlerle görüştüm. İsimleri geçsin sıkıntı yok" dediği kısmı hatırlatan mülkiye müfettişleri bu iki kişi kim sorusunu yöneltti. Sorulan soruya karşılık olarak Demircan, "İfadeler bana aittir. Serdar Sertçelik'i ikna etmek için söyledim. Bu görüşmeler Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan ve Eski Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ ile ilgilidir. Ben bu isimleri zikretmedim. O zikretti" dedi. 

MSB duyurdu: 4'ü terör örgütü üyesi 6 kişi hudutlarda kıskıvrak yakalandı! MSB duyurdu: 4'ü terör örgütü üyesi 6 kişi hudutlarda kıskıvrak... Haberi Görüntüle

O SORU NEDEN SORULMADI? 

Müfettiş raporunda ses kayıtlarında herhangi bir oynamanın yapılmadığının tespit edildi. Ancak hiçbir müdahaleye rağmen  müfettişler, Demircan'a, Serdar Sertçelik'e söylediği "Bize temiz eller operasyonunu sizin ellerinizle başlattığımız haberini verdiler. Oradan pay biç sen. MHP ile ilgili de patlat, geç" dediği konuşmalarla ilgili herhengi bir sorunun sorulmaması dikkat çekti. 

Müfettiş raporunda Serdar Sertçelik ile Şevket Demircan'ın yaptığı konuşmalarla ilgili ise sadece devlet memurluğuyla bağdaşmayacak davranış ve konuşmalarla adli görev gereklerine aykırı hareket ettiği değerlendirildiği belirtildi.

Kadir Ezildi ne ameliyatı oldu? Kadir Ezildi neden ameliyat oldu? Rahatsızlığı, hastalığı ne? Kadir Ezildi ne ameliyatı oldu? Kadir Ezildi neden ameliyat oldu?... Haberi Görüntüle

"ŞEVKET DEMİRCAN SES KAYITLARINI SOSYAL MEDYADA YAYINLAYACAKTI"

Şevket Demircan'ın sıralı amirlerinin bilgisinin olduğunu söylemesine rağmen müfettişler tarafından ifadesi alınan Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, "Şevket Demircan'ın Serdar Sertçelik ile görüşmeler yaptığını biliyorum ancak içeriklerini tam olarak bilmiyorum. Yaptığı ilk görüşmenin bana ses kaydını Whatsapp üzerinden gönderdiğini hatırlamıyorum. Şevket Demircan'ın Serdar Sertçelik ile yaptığı görüşmeleri kaydettiğini, Sertçelik sosyal medyadan ses kayıtlarını yayınlayınca öğrendim." dedi.

Şube Müdürü Kerem Gökay Öner ise "Ben yardımcım Şevket Demircan'ın Serdar Sertçelik ile yaptığı görüşmeleri sosyal medyaya yansıdığında gördüm" dedi. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading