Yandex Metrica

Korona aşılarının zararları neler, kalbi etkiliyor mu? Korona aşısı kalp hastalık riskini artırıyor mu?

Korona aşılarının zararları neler, kalbi etkiliyor mu? Korona aşısı kalp hastalık riskini artırıyor mu?

Bir dönemi kasıp kavuran Korona virüsü salgını tüm dünyayı derinden etkilemişti. Kısa sürede üretilen korona aşılarını olanlar milyarlarca insan, bu aşıların ilerleyen günlerde ne gibi zararları olabileceğini merak ediyor. Peki, Korona aşılarının zararları neler, kalbi etkiliyor mu? Korona aşısı kalp hastalık riskini artırıyor mu?

Gündem

27.04.2024, 22:05

Kalp hastalıklarının kökeni merak konusu olmaya devam ediyor. Son zamanlarda, koronavirüs sonrası yapılan aşıların bazı insanlarda hastalıklara yol açtığı iddiaları gündeme geldi. Ancak, kalp hastalıkları genellikle birçok farklı faktörün bir araya gelmesiyle karmaşık bir şekilde ortaya çıkar. Bu faktörler arasında genetik yatkınlık, yaşam tarzı seçimleri, beslenme alışkanlıkları, fiziksel aktivite düzeyi ve diğer sağlık durumları bulunmaktadır. Dolayısıyla, kalp sağlığını etkileyen faktörler arasında aşılama gibi belirli tıbbi müdahalelerin etkilerinin değerlendirilmesi de önemlidir. Peki, Korona aşılarının zararları neler, kalbi etkiliyor mu? Korona aşısı kalp hastalık riskini artırıyor mu?

Ateş Kuşları dizisi final mi yapacak? ATV Ateş Kuşları dizisi bitecek mi, ne zaman? Ateş Kuşları dizisi final mi yapacak? ATV Ateş Kuşları dizisi... Haberi Görüntüle

KORONA AŞILARININ ZARARLARI NELER, KALBİ ETKİLİYOR MU?

COVID-19 salgını sürecinde, birçok faktör insanların kalp sağlığını etkileyebilir. Örneğin, artan stres seviyeleri, azalan fiziksel aktivite, dengesiz beslenme alışkanlıkları ve pandemi nedeniyle tıbbi bakıma ulaşmada yaşanan zorluklar, kalp hastalığı riskini artırabilir. Ancak, aşılar, virüsün neden olduğu ciddi sağlık sorunlarından korunmada kritik bir rol oynar. Aşıların, kalp hastalığı riskini azaltmada önemli bir katkısı olduğu düşünülmektedir. Peki, Korona aşılarının zararları neler, kalbi etkiliyor mu? Korona aşısı kalp hastalık riskini artırıyor mu?

Martı TAG olan şehirler neler? Martı TAG hangi şehirlerde mevcut? Martı TAG olan şehirler neler? Martı TAG hangi şehirlerde mevcut? Haberi Görüntüle

KORONA AŞISI SONRA GÖRÜLEN HASTALIK ORANLARI

CDC'nin kayıtlarına göre, aşı sonrası myokardit görülme sıklığı şu şekildedir:

12-29 yaş arası erkeklerde milyonda 40,

12-29 yaş arası kadınlarda milyonda 4,

30 yaş üstü erkeklerde milyonda 2,

30 yaş üstü kadınlarda milyonda 1.

En yüksek vaka sayısı 12-24 yaş arası erkeklerde ve ikinci dozdan sonra görülmektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Gündem


Loading