Yandex Metrica

Koray Aydın kimdir, memleketi neresi? Koray Aydın İYİ Parti başkanı mı olacak?

Koray Aydın kimdir, memleketi neresi? Koray Aydın İYİ Parti başkanı mı olacak?

İYİ Parti Grup Başkanı Koray Aydın, 27 Nisan'da gerçekleştirilecek seçimli olağanüstü kurultayda İYİ Parti Genel Başkanlığı'na adaylığını koyacağını duyurdu. Peki, Koray Aydın kimdir, memleketi neresi? Koray Aydın İYİ Parti başkanı mı olacak?

Gündem

14.05.2024, 09:02

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, olağanüstü seçimli kurultayda aday olmayacağını açıkladı. 27 Nisan'da gerçekleştirilecek kurultayda Günay Kodaz, Mehmet Tolga Akalın, Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu'nun genel başkanlık için yarışacakları duyuruldu. Peki, Koray Aydın kimdir, memleketi neresi? Koray Aydın İYİ Parti başkanı mı olacak?

Tutuklu ve hükümlüler topluca hastaneye kaldırıldı! Denizli'de bir garip olay Tutuklu ve hükümlüler topluca hastaneye kaldırıldı! Denizli'de bir garip olay Haberi Görüntüle

KORAY AYDIN KİMDİR, MEMLEKETİ NERESİ?

Koray Aydın, 5 Aralık 1955 tarihinde Trabzon'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini babası Halil İbrahim Aydın'ın memuriyeti sebebiyle Anadolu'nun çeşitli yerlerinde tamamladı. Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden 1978 yılında Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

Siyasete erken yaşta atılan Aydın, 1976 yılında Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi olarak aktif rol aldı. Daha sonra MHP Trabzon Gençlik Kolları Başkanlığı'na yükseldi ve 1977 Türkiye genel seçimleri'nde MHP Trabzon Gençlik Başkanı olarak çalışmalar yürüttü. 12 Eylül Darbesi sonrası siyasi yasakların kalkmasıyla, 1985 yılında ismi Milliyetçi Çalışma Partisi olarak değişecek olan Muhafazakâr Parti'nin kuruluş çalışmalarına katıldı.

MHP Genel Sekreteri olan Aydın, bu görevini MHP'nin kurucusu ve ilk genel başkanı Alparslan Türkeş'in vefatına kadar sürdürdü. Devlet Bahçeli'nin MHP Genel Başkanı seçilmesinin ardından tekrar MHP Genel Sekreteri oldu. 1999 Türkiye genel seçimleri'nde Ankara milletvekili olarak meclise girdi ve DSP ve ANAP ile kurulan koalisyon hükümetinde Türkiye Cumhuriyeti Bayındırlık ve İskan Bakanı olarak görev aldı. Deprem döneminde gerçekleştirdiği projelerle tanındı ve takdir topladı. 5 Eylül 2001 tarihinde Bayındırlık ve İskan Bakanlığı görevinden ayrıldı. 2011 Türkiye genel seçimlerinde MHP Trabzon milletvekili olarak meclise girdi ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi olarak görev yaptı. 2012 yılında gerçekleştirilen MHP olağanüstü büyük kurultayında Genel Başkanlık için aday oldu ancak seçimi kaybetti. Sonrasında partideki rahatsızlığını dile getirdi ve parti içi muhalefetin güçlenmesine katkı sağladı. Daha sonra parti içi değişim çağrısında bulunarak "Ülkücü Gelecek" vizyonunu açıkladı ve Genel Başkan adaylığını ilan etti.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading