Yandex Metrica

Konut kiralarında yüzde 25 zam sınırına devam edilecek mi? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı!

Konut kiralarında yüzde 25 zam sınırına devam edilecek mi? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye gündemine ait soruları cevapsız bırakmadı. Yılmaz, yerel seçimlere ve ekonomi konularına değindi. Vatandaşlar tarafından merakla beklenen ''Kira artış oranında yüzde 25 sınırı'' hakkındaki belirsizliği ortadan kaldırdı. Yüzde 25 zam sınırına ilişkin Yılmaz, ''Bu yılın ortasına kadar geçerliliği var, temmuza kadar süremiz var. Yaklaştığı zaman bir etki değerlendirme yapılacak, artılarına, eksilerine bakılacaktır. Enflasyonun gidişine, kiralardaki gidişata, hepsine bakılarak bir karar verilecektir.'' ifadelerini kullandı.

Gündem

16.04.2024, 23:23

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyon ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, ''2026'da ise tek haneli enflasyona yeniden ulaşacağız ve bu konuda kararlıyız.'' dedi.

Konut kiralarında yüzde 25 zam sınırı uygulamasına ilişkin Cevdet Yılmaz, son kararın temmuz ayında verileceğini belirtti. Yılmaz, ''Bu yılın ortasına kadar geçerliliği var, temmuza kadar süremiz var. Yaklaştığı zaman bir etki değerlendirme yapılacak, artılarına, eksilerine bakılacaktır. Enflasyonun gidişine, kiralardaki gidişata, hepsine bakılarak bir karar verilecektir.'' ifadelerini kullandı.

81 ilde geçerli olacak! Toplu taşımada yeni dönem: Türkiye Kart projesi hayata geçiyor! 81 ilde geçerli olacak! Toplu taşımada yeni dönem: Türkiye Kart... Haberi Görüntüle

GIDADAKİ ENFLASYON İÇİN ÖZELLİKLE ÇALIŞIYORUZ

Gıda ve hizmet grubundaki enflasyon için özellikle çalıştıklarını belirten Yılmaz, ''2024'ün ikinci yarısında belirgin etkileri göreceğiz. 2025'te çok daha düşük seviyeler olacak. 2026'da ise tek haneli enflasyona yeniden ulaşacağız ve bu konuda kararlıyız. Bunu laf olsun diye de söylemiyoruz. Planımız, programımız, politika setimiz var ve bu da şeffaf bir şekilde izlenen bir süreç.'' ifadelerini kullandı.

Dışişleri'nden Filistinli grupların Pekin'de toplantıya katılmasına destek! Dışişleri'nden Filistinli grupların Pekin'de toplantıya katılmasına destek! Haberi Görüntüle

''KURUN ENFLASYONUN ÜZERİNDE GELİŞMESİNİ BEKLEMEMEK GEREKİR''

Enflasyonla mücadele eden bir ülke, kendi parasını daha cazip hale getiriyor demektir diyen Cevdet Yılmaz, Merkez Bankası'nın politikalarına değindi.

Yılmaz, ''Bir ülke enflasyonla mücadele ediyorsa kendi parasını zaten daha cazip hale getiriyor demektir. Dolayısıyla eğer gerekiyorsa Merkez Bankamız son dönemde yaptığı gibi sıkılaştırıcı adımlar da atıyor burada. Bazı spekülatif şeyler gördüğü zaman geçici de olsa bir takım adımlar da atabilir, başka enstrümanlar da kullanabilir. Burada şunu küçük yatırımcının özellikle bilmesi lazım, daha geniş perspektifte baktığınız zaman, enflasyonla mücadele edilen bir ortamda, kurun enflasyonun üstünde gelişmesini beklememek gerekir. Böyle bir şey yok yani bu eşyanın tabiatına aykırı. Nominal kurdan bahsetmiyorum ama reel kurdan bahsediyorum. Enflasyondaki artış kurda da bir miktar artış getirecektir. Son dönemde enflasyon bir miktar beklentinin üstünde oldu, bu bir miktar kura yansıyacaktır. Bu da normal bir şey. Bunu kurda çok aşırı hareketlilik oluyor diye yorumlamamak gerekir.'' ifadelerini kullandı.

İstanbul Milletvekili Ersagun Yücel, İYİ Parti'den istifa etti İstanbul Milletvekili Ersagun Yücel, İYİ Parti'den istifa etti Haberi Görüntüle

KİRA ARTIŞINDA YÜZDE 25 ZAM SINIRI KALKIYOR MU?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konut kira artış oranındaki temmuz ayına kadar uygulanacak olan yüzde 25 zam sınırına değindi. Yılmaz, ''Asıl olan tabii enflasyonu düşürmek ve bu ihtiyacı ortadan kaldırmak. Dolayısıyla enflasyonu kalıcı bir şekilde düşürdüğünüz zaman buna ihtiyaç kalmayacak zaten. Ama bu konudaki karar henüz alınmış değil. Bu yılın ortasına kadar geçerliliği var. Temmuza kadar süremiz var. Yaklaştığı zaman bir etki değerlendirme yapılacaktır. Artılarına, eksilerine bakılacaktır. Enflasyonun gidişine, kiralardaki gidişata, hepsine bakılarak bir karar verilecektir.'' ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading