Yandex Metrica

Katar'dan Türkiye'ye yardım seferberliği! 40 uçak dolusu yardım malzemesi ulaştırıldı

Katar'dan Türkiye'ye yardım seferberliği! 40 uçak dolusu yardım malzemesi ulaştırıldı

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde büyük yıkıma neden olan deprem felaketi sonrası Katar, yaraları sarmak için Türkiye'ye yardım seferberliği başlattı. Geçtiğimiz gün 400 konteyner evi daha afet bölgesine gönderen Katar, 869 milyon yardım topladı. Katar'ın Türkiye'ye gönderdiği uçak sayısı 40'a ulaştı. Katar, başka ülkeler tarafından toplanan yardımların da afet bölgesine ulaştırılmasında büyük rol oynadı.

Gündem

23.01.2024, 22:19

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde büyük yıkıma neden olan deprem felaketi sonrası Türkiye'nin ve düünyanın dört bir yanından yardım yağdı.

Bahçeli: CHP'nin şifreleri PKK'nın elinde Bahçeli: CHP'nin şifreleri PKK'nın elinde Haberi Görüntüle

KATAR İLK ETAPTA BİN 260 KONTEYNER EV YARDIMINDA BULUNDU

Türkiye'ye deprem felaketinin ardından taziye ve destek mesajları gönderen birçok Arap lkesi afetzedelerin yardımına koştu.

Depremin hemen ardından harekete geçen Katar, ilk etapta bin 260 konteyner ev yardımında bulundu. Depreme ilişkin açıklamalarda bulunan Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, deprem felaketi nedeniyle ülkesinin tüm imkanlarını Türkiye için seferber ettiğini söyledi.

İYİ Partili vekil 'başıboş köpek' sorununu savunurken akıl almaz ifadelere imza attı: Çocukları ve kadınları da öldürecekler! İYİ Partili vekil 'başıboş köpek' sorununu savunurken akıl almaz ifadelere... Haberi Görüntüle

14 MİLYON DOLAR YARDIMDA BULUNDU

Katar’ın resmi Televizyon kanalı Katar TV tarafından depremzedeler için destek programı yapıldı. Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, 50 milyon riyal (14 milyon dolar) bağışta bulundu. Destek programında 869 milyon yardım toplandı.

DMM'den Bakan Fidan'a ilişkin iddialara yanıt: 'Asılsız iddialara itibar edilmemeli' DMM'den Bakan Fidan'a ilişkin iddialara yanıt: 'Asılsız iddialara itibar edilmemeli' Haberi Görüntüle

HATAY'DA SAHRA HASTANESİ KURULDU

Katar Hayır Kurumu (Qatar Charity), depremlerden etkilenen Şanlıurfa'da 100 yetim ailesi için geçici barınma alanı oluşturdu ve 25 depremzede aile için Ankara'da konaklama imkanı sağladı.

Depremin en çok etkilediği yerlerden Hatay’ın Payas ilçesine Katar tarafından sahra hastanesi kuruldu.

İki bin 775 kilometre uzaklıktan tüm ekip ve ekipmanı ile gelen Katar’ın 30 bin metrekare alana kurduğu sahra hastanesi, depremzedelere şifa dağıttı.

Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü başıboş köpek sorununu 1932'de nasıl çözdü? İşte Resmi Gazete'de yayınlanan karar Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü başıboş köpek sorununu 1932'de... Haberi Görüntüle

YARDIM UÇAĞI SAYISI 40'A ÇIKTI

İlk etapta 1260 konteyner ev gönderen Katar, 1400 konteyner evi daha Türkiye'ye göndereceğini açıkladı.

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Mustafa Göksu, 6 gemiyle toplam 1400 konteyner evin daha Türkiye'ye gönderileceğini aktararak Katar'ın şu ana kadar Türkiye'ye gönderdiği yardım uçağı sayısının 40'a ulaştığını kaydetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading