Yandex Metrica

Katar kurtarma ekibi, AB söndürme uçağı gönderiyor

Katar kurtarma ekibi, AB söndürme uçağı gönderiyor

Türkiye'ye yangın söndürme çalışmalarında destek sürüyor. Katar, arama ve kurtarma faaliyetlerinde görev almak üzere bir ekip gönderdi. AB 3 yangın söndürme uçağı göndereceğini duyurdu.

Gündem

23.01.2024, 17:44

 Türkiye'de pek çok ilde çıkan yangınları söndürme çalışmalarına destek için Katar ve AB'den destek geldi. 

Tekirdağ'da terör operasyonu: PKK'nın 'sözde komutanı' tutuklandı Tekirdağ'da terör operasyonu: PKK'nın 'sözde komutanı' tutuklandı Haberi Görüntüle

KATAR EKİBİ TÜRKİYE'DE

Katar arama ve kurtarma faaliyetlerinde görev almak üzere ekip gönderdi.  Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin talimatıyla Katar İç Güvenlik Güçlerine bağlı Uluslararası Arama Kurtarma Grubundan bir ekip Türkiye'ye geldi. 

Gözler BMGK'deki oylamada: Türkiye, Filistin'in BM'de tam üyeliğini destekliyor Gözler BMGK'deki oylamada: Türkiye, Filistin'in BM'de tam üyeliğini destekliyor Haberi Görüntüle

AB'DEN UÇAK DESTEĞİ

AB'den de bir açıklama var. Avrupa Birliği Komisyonu, Türkiye'deki yangınlarla mücadeleye destek için 3 yangın söndürme uçağı gönderileceğini duyurdu.  AB Komisyonundan yapılan açıklamada, Türkiye'nin AB Sivil Koruma Mekanizmasını harekete geçirdiği, acil karşılık olarak AB Komisyonunun, Hırvatistan'dan 1 Canadair uçağının, İspanya'dan 2 Canadair uçağının gönderilmesi için harekete geçtiğiifade edildi. 

AB Komisyonunun kriz yönetiminden sorumlu üyesi Janez Lenarcic, AB'nin bu zor zamanlarda Türkiye ile tam dayanışma içinde olduğunu söyledi, "Daha fazla yardım sağlamaya hazırız." şeklinde konuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading