Yandex Metrica

Kaset çetesi Kıbrıs'ta: Firari Peker ve Acarer'in hükümet düşürme operasyonu

Kaset çetesi Kıbrıs'ta: Firari Peker ve Acarer'in hükümet düşürme operasyonu

CHP'yi kasetle dizayn eden güçler bu kez Kıbrıs için devrede. KKTC Başbakanı Ersan Saner ile DP Genel Başkanı Tözün Tunalı, müstehcen kasetlerle bertaraf edilmek isteniyor. Operasyonun kuklaları ise Sedat Peker ile Erk Acarer.

Gündem

23.01.2024, 18:10

Bir dönem Türk siyasetini ve özellikle ana muhalefet partisini bel altı kasetlerle dizayn eden çevreler şimdi gözünü Kıbrıs'a dikti. Kıbrıs'ta ve Doğu Akdeniz'de Yunan tezlerine meydan okuyan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın en büyük destekçisi KKTC hükümeti, kaset operasyonuyla bertaraf edilmek isteniyor. 

20 Ekim'de koalisyon hükümetinin Başbakanı Ersan Saner'i hedef alan bir vidyonun yayınlanmasının ardından bugün de hükümetin küçük ortağı Demokrat Parti'nin genel başkanı Tözün Tunalı'ya ait müstehcen içerikli bir vidyo yayınlandı. 

Ersin Tatar'ın eski genel başkanı olduğu Ulusal Birlik Partisi'nde sarsıntıya neden olan ve mevcut başkan Ersan Saner'in istifasıyla sonuçlanan kriz hâlâ atlatılmış değil. Saner'in ardından Tunalı'nın da operasyonel bir görüntüyle sıkıştırılması, bir süredir 'erken seçim' isteyen Avrupa ve Rum yanlısı 'Birleşik Kıbrısçı' kesimleri heyecanlandırdı.  

KKTC hükümetini hedef alan kasetli saldırıların merkezinde ise organize suç örgütü lideri Sedat Peker var. Sosyal medyada Peker adına postacılık yaptığı için bir süre BirGün gazetesinden kovulan Erk Acarer de operasyonda rol alan isimlerden. 

KKTC hükümetini yıpratmak için, 17/25 Aralık'ta FETÖ'nün kullandığı taktiğe benzer şekilde Twitter'da 'Deli Çavuş' adlı Fuat Avni benzeri bir hesap açıldı. Hesabın Sedat Peker ve Erk Acarer'le bağlantılı olduğuna kesin gözüyle bakılıyor. Kıbrıslı politikacılara ilişkin müstehcen görüntüler bu hesaptan yayınlanıyor. 

Firari Erk Acarer, önceki gün hükümet ortağı Tözün Tunalı'yı istifa etmesi yönünde tehdit etmişti. Tunalı'nın geri adım atmaması sonrası müstehcen görüntüleri Deli Çavuş hesabından servis edildi. Adada Rum tezlerine karşı 'Kıbrıs Türk Devleti' seslerinin yükseldiği bir süreçte hükümete karşı başlatılan bu operasyon oldukça anlamlı bulunuyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading