Yandex Metrica

Kardeşi saldırıya uğramıştı! Ünlü türkücüden 'sokak köpekleri' isyanı: Artık bir güvenlik sorunu

Kardeşi saldırıya uğramıştı! Ünlü türkücüden 'sokak köpekleri' isyanı: Artık bir güvenlik sorunu

Sokak köpekleri sorununun çözümü için harekete geçen Meclis'e bir çağrıda ünlü türkücü Sabahat Akkiraz'dan geldi. Ablasının sokak köpeklerinin saldırısına uğradığını belirten Akkiraz, sokak köpeklerinin artık bir güvenlik sorunu haline geldiğini söyledi. 

Gündem

24.05.2024, 01:49

Şehirlerden köylere kadar Türkiye genelindeki hemen hemen her yaşam alanını istila eden başıboş sokak köpeklerinin saldırıları haberleri giderek artıyor. 

Sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan kimi olaylarda vatandaşlar ağır veya hafif şekilde yaralanırken bazı vatandaşlar da hayatlarını kaybetti.

Güvenli sokakların neredeyse kalmadığı Türkiye'de çocuklar ve yaşlılar köpek saldırıları karşısında savunmasız kalıyor.  

Canlı yayında kendisini başından vurdu! Canlı yayında kendisini başından vurdu! Haberi Görüntüle

SABAHAT AKKİRAZ'DAN SOKAK KÖPEKLERİ TEPKİSİ

Artan köpek saldırılarının ardından harekete geçen Meclis, yeni bir düzenleme hazırlayarak sokak köpekleri sorununu çözmeyi amaçlıyor. Teklif hazırlığında sona gelinirken Türk Halk Müziği sanatçısı ve eski CHP'li milletvekili Sabahat Akkiraz'dan başıboş sokak köpeklerine ilişkin dikkat çeken bir çıkış geldi.

DEM'li partilerin canı kayyum çekiyor: Diyarbakır'da belediye kürtçe trafik uyarıları yazdı! DEM'li partilerin canı kayyum çekiyor: Diyarbakır'da belediye kürtçe trafik uyarıları... Haberi Görüntüle

"BU SORUNU ÇÖZEN ÜLKELER ÖRNEK ALINMALI"

Artan başı boş sokak köpeklerinin son kurbanı ünlü sanatçı Sabahat Akkiraz'ın ablası oldu. Ablasının köpek saldırısına uğradığını belirten Akkiraz, sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak ablasının neredeyse hastanelik olduğunu belirtti. Sorunun artık köpekleri sevip sevmemek değil, bir güvenlik sorunu haline geldiğini ifade eden Akkiraz, "Bunu çözmek için de Amerika'yı tekrar keşfetmeye gerek yok. Yapan ülkelerin yol haritası belli." diyerek, ayrışmalarla konunun ötelenmemesi ve insanların hayatlarının karartılmaması gerektiğini kaydetti.

13 ilde DEAŞ operasyonu: 72 şüpheli yakalandı 13 ilde DEAŞ operasyonu: 72 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

"KARDEŞİM NERDEYSE HASTANELİK OLUYORDU"

Sokak köpekleri sorununun çözümü için çağrıda bulunan Akkiraz, ablasının saldırıya uğramasına ilişkin açıklama yaptı. Akkiraz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Dün kız kardeşim köpeğini dolaştırmak için sabah saatlerinde Tarabya sahiline doğru evden çıkıyor. İki sokak gidemeden bir grup sokak köpeğinin saldırısına uğruyor. Sadece köpekleri değil hayvanların hepsini çok seven kardeşim nerdeyse hastanelik oluyor. Sorun artık köpekleri sevip sevmemek değil. Sorun artık bir güvenlik sorunu. Bunu çözmek için de Amerika'yı tekrar keşfetmeye gerek yok. Yapan ülkelerin yol haritası belli. Siz bir çözüm bulamıyorsanız "medeni bir çözümü alın kullanın" Bu konuda bile saçma ayrışmalarla konuyu öteleyip hem insanların hem hayvanların hayatını karartmayın. Bu işi belediyeler çözemez. Onların daha önemli işleri var malum." ifadelerini kullandı. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading