Yandex Metrica

Karadeniz gazında sifonu çeken güç ABD çıktı! İşte 'Türkiye doğalgaz çalıyor' iddiasının gerçek nedeni

Karadeniz gazında sifonu çeken güç ABD çıktı! İşte 'Türkiye doğalgaz çalıyor' iddiasının gerçek nedeni

Romanya basını bir süredir Türkiye hakkında 'doğalgazımızı çalıyor' şeklinde haberler üretiyordu. Romanya'nın önde gelen basın kuruluşlarından olan Digi24, ''Türkiye, doğalgazı hem Karadeniz'de bulunan kendi gaz rezervlerinden çekiyor hem de jeolojik olarak Romanya'nın Neptün gaz sahasının derinliklerinden gelen gazı çekiyor.'' ifadelerini kullanmıştı. Kara propagandanın arkasından ABD çıktı. Gaz sahasının yüzde 50 ortağı Amerikalı ExxonMobil firması olduğu tespit edildi. Romanya basınına ise 'Propaganda' haberlerini ABD'nin yaptırdığı ortaya çıktı.

Gündem

27.04.2024, 08:46

Romanya basınının ''Türkiye doğalgazımızı çalıyor'' şeklinde yaptığı haberler dünya basınında büyük yankı uyandırmıştı. Batı medyası bir anda Romanya'nın neden bu şekilde Türkiye'ye yönelik kara propaganda yapmaya çalıştığını anlamaya çalışırken, işin arkasından her zamanki gibi ABD çıktı. Romanya basınının Türkiye doğalgazımızı "çalıyor" şeklinde haberler yaptığı ''Neptün Deep'' gaz sahasının yüzde 50 ortağının Amerikalı ExxonMobil olduğu ortaya çıktı.

Romanya, Ukrayna, Rusya, Gürcistan, Bulgaristan ve Türkiye'nin Karadeniz bölgesindeki sınır hattı.

Şanlıurfa'da çıplak kadın sokakta neden gezdi? Şanlıurfa'da çıplak kadın olayı ne 2024? Şanlıurfa'da çıplak kadın sokakta neden gezdi? Şanlıurfa'da çıplak kadın olayı... Haberi Görüntüle

İŞİN ARKASINDA YİNE ABD VAR!

Romanya Digi24: ''Türkiye, doğalgazı hem Karadeniz'de bulunan kendi gaz rezervlerinden çekiyor hem de jeolojik olarak Romanya'nın Neptün gaz sahasının derinliklerinden gelen gazı çekiyor.'' ifadelerini kullanarak Neptün Gaz sahasına vurgu yapmıştı. 

Romanya basınının Türkiye doğalgazımızı "çalıyor" şeklinde haberler yaptığı ''Neptün Deep'' gaz sahasının yüzde 50 ortağının Amerikalı ExxonMobil olduğu ortaya çıktı.

Batı medyası Romen basınının Türkiye'ye yönelik propaganda çalışmalarına anlam veremezken, işin arkasından her zamanki gibi ABD çıktı. Neptün gaz sahasının yüzde 50 ortağı ABD'li ExxonMobil şirketi olduğu ortaya çıkmasının ardından, Romen basınına Türkiye'yi karalama haberlerini ABD'nin yaptırdığı tespit edildi.

Neptün Deep gaz sahasının yüzde 50 ortağının Amerikalı ExxonMobil olduğu ortaya çıktı.

Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier'ı protesto eden antikacı konuştu: Gerekli mesajı verdim Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier'ı protesto eden antikacı konuştu: Gerekli mesajı verdim Haberi Görüntüle

ABD ROMANYA'YI DİĞER ÜLKELERE KARŞI YEM Mİ EDİYOR?

Amerika Birleşik Devletieri'nin Romanya'ya çok sayıda askeri üs kurarak, Romanya'ya askeri yığınak yaptığı biliniyor.

ABD hükümeti, Rusya-Ukrayna savaşında Romanya'ya 'Cephe' aldırıp, Rusya'ya karşı ön cephe haline getirdi. ABD'nin planlarına göre Ukrayna'nın gücü Rusya'ya yetmediği takdirde, Romanya içine yerleştirilmiş ABD askerleri Rusya'ya saldırılar başlatılacak.

Çaycuma-1 sondaj sahasındaki 58 milyar metreküplük yeni keşifle birlikte Türkiye'nin Karadeniz'deki doğal gaz keşfi 710 milyar metreküpe ulaştı. Keşfedilen gazın uluslararası piyasadaki karşılığı ise 1 trilyon doları buluyor.

Külliye'de renkli kareler! Cumhurbaşkanı Erdoğan ikramlar gelmeden kimseyi bırakmadı Külliye'de renkli kareler! Cumhurbaşkanı Erdoğan ikramlar gelmeden kimseyi bırakmadı Haberi Görüntüle

ABD'NİN ASIL HEDEFİ TÜRKİYE VE KARADENİZ!

ABD'nin Romanya'ya çok sayıda askeri üs kurarak, askeri yığınak yaptığı uzun zamandır biliniyordu. ABD hükümeti, Rusya-Ukrayna savaşına karşılık Romanya'ya 'sahte' destek vererek, Ukrayna'nın gücünün yetmediği yerde Rusya ile Romanya'nın savaşa girmesini sağlamayı hedefliyor. Fakat ABD'nin asıl hedefinde Rusya-Ukrayna savaşı değil, Türkiye ve Karadeniz bölgesi var. ABD'nin Karadeniz çevresinde bulunan ülkeleri karıştırarak, savaşa sürükleyerek, sabotajlar uygulayarak asıl hedefi Türkiye'ye yaklaşmaya planladığı düşünülüyor.

Karadeniz'de doğalgaz çalışmaları yapan Türk sondaj gemisi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sinyali vermişti! Büyük değişim kongrede Cumhurbaşkanı Erdoğan, sinyali vermişti! Büyük değişim kongrede Haberi Görüntüle

ROMANYA'YI TÜRKİYE'YE 'YEM ETME' PLANI

ABD, girdiği her ülkeyi karıştırmaya, her ülkleyi kendi taşeronuna dönüştürmeye devam ederken, Romanya'yı Türkiye'ye karşı 'doldurmaya çalıştığı' dünya basınında yankı uyandırıyor.

ABD'nin kuzey denizindeki boru hattının patlatılması gibi, Karadeniz'de Türkiye'ye ait doğalgaz tesislerinin, boru hatlarının sabotajlara uğratabileceği, bu sayede asıl hedefi olan Karadeniz'de hakimiyet kuracağı iddia ediliyor.

Karadeniz'de doğal gaz keşifleri

Tokat'ta deprem mi oldu kaç şiddetinde 18 Nisan? Tokat'ta az önce deprem mi oldu? Tokat'ta deprem mi oldu kaç şiddetinde 18 Nisan? Tokat'ta az... Haberi Görüntüle

UZMANLAR KARADENİZ BÖLGESİNDEKİ DOĞALGAZ İÇİN NE DİYOR?

Türkiye'nin eski Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) Daimi Temsilcisi ve eski Büyükelçi Mithat Rende, Karadeniz bölgesindeki gaz çalışmalarını değerlendirdi.

Rende, ''Fatih derin sondaj gemisinin keşfi bu ve 58 milyar metreküp ilk tahmindir. Şimdi bu keşfin tam olarak ne olduğuna dair ilave kuyuların açılması gerekiyor. Esas itibariyle büyük bir keşif değil bu ama toplam olarak sunulan rakam önemlidir. Çünkü 500 üstü büyük rezerv, dev rezerv adını alır. 710 milyar metreküplük doğal gaz Türkiye’nin bugünkü tüketimle on iki yıllık doğal gaz ihtiyacını karşılıyor. Ama böyle düşünmemek lazım yıllık 60 milyar metreküp tüketimin yüzde kaçını Türkiye karşılar diye bakmak gerekir. Yüzde 20’sini karşılaması olumludur'' ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

6

1

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Loading