Yandex Metrica

Karabük Üniversitesi yabancı öğrencilere getirdiği zorunluluk ne? Karabük Üniversitesi yabancı öğrenci kararı ne?

Karabük Üniversitesi yabancı öğrencilere getirdiği zorunluluk ne? Karabük Üniversitesi yabancı öğrenci kararı ne?

Geçtiğimiz günlerde Karabük Üniversite öğrencileri itiraf sayfalarında paylaştığı yazılar sosyal medyada geniş yankı uyandırmıştı. Sayfalarda, yabancı uyruklu öğrencilerden hastalık kapıldığı belirtildi. Peki, Karabük Üniversitesi yabancı öğrencilere getirdiği zorunluluk ne? Karabük Üniversitesi yabancı öğrenci kararı ne? 

Gündem

07.04.2024, 23:43

Karabük Üniversitesi öğrencileri, itiraf sayfalarında HİV virüsünün neredeyse salgın boyutlarına ulaştığını belirtti. Sosyal medyada, bu durumun yabancı öğrencilerden kaynaklandığı iddiasıyla büyük bir tepki ve dikkat uyandırdı. Peki, Karabük Üniversitesi yabancı öğrencilere getirdiği zorunluluk ne? Karabük Üniversitesi yabancı öğrenci kararı ne?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rutte'den ortak basın toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rutte'den ortak basın toplantısı Haberi Görüntüle

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ YABANCI ÖĞRENCİLERE GETİRDİĞİ ZORUNLULUK NE?

Karabük Üniversitesi'nde yabancı öğrenci sayısındaki artış, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. İnşaat mühendisliği bölümünde bir sınıfa ait olduğu iddia edilen listede, 50 kişiden 48'inin yabancı uyruklu olduğu ortaya çıktı, bu durum dikkat çekti. Üniversitedeki ilişkiler sonrasında, bazı Türk öğrencilerin HPV ve HİV şüphesi taşıdığına dair vahim iddialar da ortaya atıldı. Üniversite yetkilileri konuyla ilgili olarak, "Söylentilerin önüne geçmek için Şubat 2024'te aldığımız karar ile üniversitemize kayıt olmak isteyen tüm yabancı uyruklu öğrencilere Sağlık Kurulu Raporu alma zorunluluğu getirdik" şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Gündem


Loading