Yandex Metrica

Kadıköy'de bisikletli Doğanay Güzelgün'e çarpan Temel Ünlü'ye rekor hapis cezası

Kadıköy'de bisikletli Doğanay Güzelgün'e çarpan Temel Ünlü'ye rekor hapis cezası

Son dakika haberleri... Kadıköy Bostancı sahil yolunda alkol ve uyuşturucu etkisinde polisten kaçarken bisiklet sporcusu Doğanay Güzelgün’e çarparak ölümüne neden olan Temel Ünlü 20 yıl hapse çarptırıldı. Mahkeme, sanığın sabıka kaydı sebebiyle indirim uygulamadı.

Gündem

25.04.2024, 04:52

İstanbul Bostancı’da 18 Temmuz 2023 tarihinde meydana gelen olayda polis kontrolünden kaçtığı iddia edilen 25 yaşındaki Temel Ünlü, 51 yaşındaki bisikletli Doğanay Güzelgün’e çarpıp ölümüne neden oldu.

Temel Ünlü, kazanın üzerinden geçen 71 günün ardından Anadolu Adliyesi'ne giderek teslim olmuştu. 17 suç kaydı olduğu öğrenilen Ünlü, savcılık ifadesinin ardından sevk edildi Sulh Ceza Hakimliği tarafından "Taksirle ölüme neden olma" suçundan tutuklanarak Maltepe Cezaevi'ne gönderilmişti.

Polisten kaçarken bir kişinin ölümüne yol açan Temel Ünlü, hakkında "Bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan 9 yıla kadar hapis cezası istendi.

Tokat'ta deprem mi oldu kaç şiddetinde 18 Nisan? Tokat'ta az önce deprem mi oldu? Tokat'ta deprem mi oldu kaç şiddetinde 18 Nisan? Tokat'ta az... Haberi Görüntüle

130 KM HIZLA GİTTİĞİ BELİRLENDİ

İddianamede şüpheli Temel Ünlü'nün ölümü kaza öncesinde alkol ve uyuşturucu kullandığı, olay sırasında ise 130 kilometre hızla gittiği belirtildi. Kız arkadaşının ifadesine göre ise Temel Ünlü'nün araç içinde alkol ve uyuşturucu kullandığı öğrenildi.

Besim Şişman kimdir? Besim Şişman Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi genel sekreteri mi olacak? Besim Şişman kimdir? Besim Şişman Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi genel sekreteri... Haberi Görüntüle

ALKOL VE UYUŞTURUCU KULLANDI

Savcılık iddianamede, "Olay öncesi alkol ve uyuşturucu kullandığına dair deliller var. Aracı aşırı hızlı kullandı. Olay yerinden kaçtı. Hiç ehliyet sahibi olmadı. Bu şekilde bilinçli taksirle öldürme suçunu işlediği anlaşılmaktadır." ifadelerine yer verdi.

Anadolu 20. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Temel Ünlü, müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

X Türkiye'de kapanıyor mu? X (Twitter) için erişim engeli gelebilir: Peki X kapanırsa kullanıcı hesapları silinir mi? X Türkiye'de kapanıyor mu? X (Twitter) için erişim engeli gelebilir:... Haberi Görüntüle

“SİZİN AFFINIZA SIĞINIYORUM”

Sanık Temel Ünlü savunmasında, “Ben o gün uyuşturucu madde kullanmadım. Sadece gece alkol tükettim, savcılığa teslim olduğumda alkol tükettiğimi kabul ettim. İsteseydim onu da kabul etmezdim ve kan testinde çıkmazdı. Ancak ben doğruyu söyledim. Keşke böyle bir şey olmasaydı. Sizin affınıza sığınıyorum. Ölenin ailesine de baş sağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Son dakika... Dışişleri Bakanlığı'ndan Lübnan'a seyahat uyarısı Son dakika... Dışişleri Bakanlığı'ndan Lübnan'a seyahat uyarısı Haberi Görüntüle

CEZADA İNDİRİM UYGULANMADI

Mahkeme, sanığın olaydan sonra kaçtığı ve yaklaşık 2 ay boyunca teslim olmadığı, olaydan sonra tanık Mehmet Can C.’nin kaza yerine kazayı üstlenmesi için gönderdiği, sanığın bu şekilde suçu işledikten sonra olumsuz davranışlarda bulunduğu, yine sanığın ikinci kez tekerrüre esas sabıka kaydı bulunduğu dikkate alındığında uslanmaz bir kişiliğe sahip olduğu hususlar birlikte değerlendirildiğinde sanık hakkında takdiren indirim uygulanmasına yer olmadığına karar verdi.

Özgür Özel saçını mı boyattı, neden? İşte Özgür Özel'in gençleşmiş hali... Özgür Özel saçını mı boyattı, neden? İşte Özgür Özel'in gençleşmiş... Haberi Görüntüle

20 YIL HAPİS CEZASI

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Temel Ünlü hakkında ‘Olası kastla ölüme neden olma’ suçundan 20 yıl hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading