Yandex Metrica

İsveç Başbakanı NATO üyeliği için Türkiye'yi ikna etmeye geliyor

İsveç Başbakanı NATO üyeliği için Türkiye'yi ikna etmeye geliyor

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti üzerine bugün Ankara'ya geliyor. Türkiye, İsveç’in PKK ve FETÖ ile ilişkisini kesmesini istiyor.

Gündem

01.05.2024, 03:14

İspanya'nın başkenti Madrid'de üçlü mutabakata varıldıktan sonra Türkiye'nin isteklerini yerine getirmek için somut adımlar atmak isteyen İsveç'te Başbakan Ulf Kristersson, bugün Ankara'ya gelecek. 

Kristersson’un İsveç’in NATO üyeliği izni için atılan adımları rapor halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunması bekleniyor. Türkiye, İsveç’in PKK ve FETÖ ile ilişkisini kesmesini istiyor. Ankara'da yapılacak resmi görüşmelerde, Türkiye-İsveç ilişkileri tüm boyutlarıyla masaya yatırılacak.

Türkiye, NATO'ya üye olmak isteyen İsveç’ten terör ve adi suçlar olmak üzere bugüne kadar toplam 33 kişinin iadesini istedi. 

2024 ÖTV indirimi gelecek mi? Hibrit araçlarda ÖTV düşecek mi? Hangi model ve markalarda ÖTV yüzde 30'a düşecek? 2024 ÖTV indirimi gelecek mi? Hibrit araçlarda ÖTV düşecek mi?... Haberi Görüntüle

HANGİ KONULAR ELE ALINACAK?

Kritik görüşmelerde ayrıca, stratejik ortak İsveç ile NATO Madrid Zirvesi marjında imzalanan Üçlü Muhtıra temelinde, İsveç'in NATO'ya üyelik başvurusu, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri ile küresel ve bölgesel meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunulması öngörülüyor.

Cevap Ver Türkiye bitti mi? Yeni bölüm ne zaman çıkacak? Cevap Ver Türkiye bitti mi? Yeni bölüm ne zaman çıkacak? Haberi Görüntüle

ERDOĞAN'LA BİR ARAYA GELECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'u resmi törenle karşılayacak, baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. Erdoğan, Kristersson onuruna resmi akşam yemeği verecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading