Yandex Metrica

İstihbarat balonu nedir, nasıl kullanılır? İstihbarat casus balonu ne amaçla kullanılır?

İstihbarat balonu nedir, nasıl kullanılır? İstihbarat casus balonu ne amaçla kullanılır?

İstihbarat balonu nedir, nasıl kullanılır? Sorusu ABD'nin Çin'e ait bir istihbarat balonu bulduklarını açıklamasının ardından günün gündem maddesi haline geldi. Peki, istihbarat balonu ne amaçla kullanılır? İstihbarat balonu ile ne yapılır?

Gündem

23.01.2024, 20:24

İstihbarat balonu nedir, nasıl kullanılır? Sorusunun yanıtı, bugün ABD Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamanın ardından merak edilmeye başlandı. Yüksek irtifalara ulaşarak radara yakalanmadan istihbarat toplayan bu istihbarat balonları ülkelerin sırları açısından bir risk teşkil ediyor. 

Peki, istihbarat balonu nedir, nasıl kullanılır?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri'yi İstanbul'da kabul etti: Gündem Gazze ve İsrail-İran gerilimi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri'yi İstanbul'da kabul etti:... Haberi Görüntüle

İSTİHBARAT BALONU NEDİR, NASIL KULLANILIR?

İstihbarat balonu, ulaşabildiği yüksek irtifa nedeniyle radara yakalanmazlar. Bu balonlar yüksek irtifa ve boyutları nedeniyle tehlikelidirler ve herhangi bir yerleşim yerine zarar verme ihtimalleri nedeniyle düşürülmek yönünde bir hamle tercih edilmez. Nitekim, ABD de Çin'in istihbarat balonunu düşürmemiştir.

İstihbarat balonları Soğuk Savaş'tan itibaren kullanılıyor. Ancak uyduların ortaya çıkmasıyla birlikte istihbarat toplama hamlesi uzaya yönlendirildiği için özellikle son yıllarda oldukça az sayıda bulunuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading