Yandex Metrica

İşte Reuters tam olarak budur: Mahmur mülteci kampıymış

İşte Reuters tam olarak budur: Mahmur mülteci kampıymış

Reuters, PKK'ya güvenli barınak sağlamak için ABD'nin girişimleriyle 90'larda BM tarafından 'mülteci kampı' ilan edilen Mahmur'a ilişkin çarpıtmaya imza attı.

Gündem

23.01.2024, 17:31

Terör örgütü PKK üyelerine güvenli bir barınak sağlamak için ABD'nin girişimleriyle Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 1998 yılında 'mülteci kampı' statüsüne sokulan Mahmur, o tarihten bugüne teröristlerin Irak'taki ana üslerinden biri oldu. İçerisinde çok sayıda eğitim kampı bulunan ve Irak kuzeyindeki diğer terör kamplarına lojistik transfer merkezi olarak kullanılan Mahmur Kampı, PKK'nın BM şemsiyesi altındaki karargâhı konumunda. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün katıldığı bir canlı yayında, PKK’nın Irak’taki önemli merkezlerinden biri olan Mahmur Kampı ile ilgili "Biz Mahmur meselesini de en az Kandil kadar önemsiyoruz. Çünkü Mahmur, Kandil’in adeta kuluçka yuvasıdır. BM temizlemediği takdirde bir BM üyesi olarak biz temizleriz" demişti.

Bu sözleri "Irak'ın derinliklerine yeni operasyon mesajı" şeklinde duyuran batı medyası ise Mahmur'un neredeyse tamamının PKK eğitim alanı olduğu gerçeğini örtbas ederek, Türkiye'nin 'bir mülteci kampına harekât hazırlığı yaptığını' savundu. 

Sözkonusu algıya hizmet eden kurumların başında ise İngiliz haber ajansı Reuters geliyor. Reuters, Erdoğan’ın ifadelerini çarpıtarak servis etti ve haberinde "Erdoğan, Türkiye'nin Irak'ın derinliklerindeki mülteci kampını hedef alabileceğini söyledi" başlığını kullandı. Ajansın hizmet verdiği tüm medya kuruluşları da Erdoğan'ın sözlerini Reuters'ın servis ettiği şekilde kullandı.

ORADA TERÖRİST KAYNIYOR 

Irak sınırındaki Çukurca'ya kuş uçuşu 160 kilometre uzaklıkta bulunan Mahmur Kampı, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi başkenti Erbil'in kent merkezine ise 65 kilometre uzaklıktaki bulunuyor. Mahmur'un arkasındaki Karacak Dağı da terör örgütü PKK’nın konuşlandığı alanlardan biri. Bu dağ, Türk F-16 savaş uçaklarınca geçmişte zaman zaman bombalanmıştı. Ayrıca, ilçe çevresinde PKK’ya ait kontrol noktaları olduğu da biliniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading