Yandex Metrica

İşte Karabağ'ın dünyaya açılan kapısı!

İşte Karabağ'ın dünyaya açılan kapısı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in açılışını yaptığı Fuzuli Havalimanı 8 aylık bir inşa sürecinin ardından açıldı. Karabağ'ın dünyaya açılan kapısı olacak Fuzuli, otomatik sistemlerle donatılmış bir uluslararası havalimanı olacak.

Gündem

23.01.2024, 18:11

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in dünyaya açtığı Fuzuli Uluslararası Havalimanı, işgalden kurtarılan topraklarda açılan ilk havalimanı. 8 ayda tamamlanan Fuzuli Uluslararası Havalimanı'na inen ilk devlet başkanı da Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu. 

Kahramanmaraş depremini önceden bilmişti! Dünyaca ünlü deprem uzmanından Çanakkale depreminden sonra korkutan uyarı! Kahramanmaraş depremini önceden bilmişti! Dünyaca ünlü deprem uzmanından Çanakkale depreminden... Haberi Görüntüle

EN YÜKSEK STANDARTLARDA

Fuzuli'nin temeli 14 Ocak 2021'de Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından atılmıştı. 8 ayda uçakları kabul edecek hale gelen Fuzuli Havalimanı en yüksek uluslararası standartlara uygun.

Pisti 3 bin metre uzunluğunda ve 60 metre genişliğinde.

Terminali saatte 200 yolcuya hizmet verecek kapasitede. 

Büyük kargo uçakları dahil tüm geniş gövdeli uçaklar Fuzuli Havalimanı'nda rahatlıkla iniş ve kalkış yapabilecek.

Otomatik sistemlerle donatılmış, uluslararası sivil havacılık ve taşımacılık standartlarına uygun kontrol kulesine sahip.

Arka Sokaklar dizisi Arda neden yok? Arda Atik diziden ayrıldı mı? Arka Sokaklar dizisi Arda neden yok? Arda Atik diziden ayrıldı... Haberi Görüntüle

fuzuli havalimanı

19.5 milyon euro kaç TL yapar? 19,5 milyon euro ile ne alır? 19.5 milyon euro kaç TL yapar? 19,5 milyon euro ile... Haberi Görüntüle

KARABAĞ'IN DÜNYAYA AÇILAN KAPISI

Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov'un 16 Ekim'de imzaladığı kararname ile Fuzuli Havalimanı'na, "uluslararası havalimanı" statüsü verilmesine karar verilmişti. Bu konuda ilgili uluslararası kuruluşlara bilgi gönderilmesi yönünde karar alınmıştı. Fuzuli, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA)'nin uluslararası havalimanları listesinde. 

Uluslararası uçuşların da yapılacağı Fuzuli Uluslararası Havalimanı, bölgedeki turizm ve ticaretin gelişmesine katkı sağlayacak. 

Fuzuli Karabağ'ın dünyaya açılan kapısı olacak. Karabağ'ın sembol şehri Şuşa'ya gidecek turistler de Fuzuli Havalimanı üzerinden taşınacak.

Fuzuli Havalimanı Şuşa'ya yaklaşık 100, başkent Bakü'ye ise yaklaşık 300 kilometre mesafede.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading