Yandex Metrica

İşte İBB'nin 7 milyon TL'ye yaptırdığı sanat eserleri! 

İşte İBB'nin 7 milyon TL'ye yaptırdığı sanat eserleri! 

İBB, İstanbul'un farklı lokasyonlarına 7 milyon TL'ye yaptırdığı Şahmeran heykellerini yerleştirmeye başladı. Söz konusu heykellere sosyal medyadan çok sayıda tepki geldi. Şahmeran efsanesinin İstanbul ile alakalı olmadığını ifade eden vatandaşlar, bu heykellere astronomik ücretler ödenmesini eleştirdi.

Gündem

24.04.2024, 20:14

CHP'li belediyelerin heykel sevdası devam ediyor. 

Son olarak, 34 farklı sanatçıya yaptırılan ve 7 milyon TL'ye mal edilen Şahmeran heykelleri İstanbul'un farklı lokasyonlarında sergilenmeye başladı. Söz konusu heykellere İBB henüz açıklama yapmazken, vatandaş tepkisini Twitter'da dile getirdi.

Öte yandan, Mersin'in Tarsus ilçesine ait olan mitolojik bir karakterin İstanbul'da sergilenmesi de kafaları karıştıran bir diğer detay oldu. 

Söz konusu heykeller Mecidiyeköy ve Taksim Meydanı ile Bağdat Caddesi gibi şehrin simge noktalarında 13 Mayıs -13 Ağustos arasında sergilenmeye devam edilecek. 

İŞTE HEYKELLERE SOSYAL MEDYA KULLANICILARININ TEPKİSİ:

İncirli Üssü'nün adı mı değişti? İncirlikteki 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı adı ne oldu? İncirli Üssü'nün adı mı değişti? İncirlikteki 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı... Haberi Görüntüle

KADIKÖY'DE BULUNAN ÇİZİMLER

Diğer yandan Kadıköy'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait Müze Gazhane'nin duvarına asılan skandal görsel vatandaşların tepkisini çekti. Kamuya açık bir alanda, çocukların da rahatlıkla görebileceği bir yerde sergilenen absürt çizim, pornografik öğeler barındırmasının yanında şiddet öğeleriyle de görenleri şaşkına çevirdi. 

Ayrıca sosyal medyada büyüyen tepkiler üzerine Müze Gazhane'deki çizimlerin kaldırıldığı görüldü. 

AK Parti İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak konuya ilişkin şunları yazdı: "Kamuya açık, çocukların da girdiği alanda sergilenen malum rezil çizim bugüne kadar Müze Gazhane’deydi. Az önce yerinde kontrol ettik, 'tepkiler üzerine' çizimi kaldırmışlar. Darısı kirli zihniyetlerinin başına." 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading