Yandex Metrica

İstanbulluları korkutan görüntü | Barajlarda ne kadar su kaldı, İstanbul'un kaç günlük suyu kaldı? Baraj doluluk oranları kaç?

İstanbulluları korkutan görüntü | Barajlarda ne kadar su kaldı, İstanbul'un kaç günlük suyu kaldı? Baraj doluluk oranları kaç?

İstanbul'a su temin eden barajların doluluk oranı, %32.38 seviyesine gerileyerek son 9 yılın en düşük seviyelerini gördü. Kuraklık nedeniyle barajların su seviyelerindeki azalma havadan çekilen görüntüler ile adeta İstanbul'un kaç günlük suyu kaldığını söyler nitelikte. Peki Barajlarda ne kadar su kaldı, İstanbulun kaç günlük suyu kaldı? Baraj doluluk oranları kaç?

Gündem

23.01.2024, 21:18

İstanbul'daki sıcak hava dalgası, su tüketimini arttırdı. Meteoroloji uzmanlarının tahminlerine doğrultusunda, İstanbul'da hava sıcaklıkları mevsim normallerine uygun bir seyir izlemeye devam edecek. Ancak yüksek sıcaklıkların etkisi sürdüğü sürece, İstanbul'daki baraj doluluk seviyeleri önem arz eden bir mesele olarak öne çıkıyor. Peki Barajlarda ne kadar su kaldı, İstanbul'un baraj doluluk oranı yüzde kaç? Baraj doluluk oranları kaç?

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde konuşmasına sert tepki: Onun yeri sanık sandalyesidir! TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde konuşmasına sert tepki: Onun... Haberi Görüntüle

Motorsikletiyle Türkiye'ye gelmişti! Rus Youtuber Tatiana Ozolina'nın ölümüne ilişkin korkunç detay ortaya çıktı! Motorsikletiyle Türkiye'ye gelmişti! Rus Youtuber Tatiana Ozolina'nın ölümüne ilişkin korkunç... Haberi Görüntüle

İSTANBUL'UN KAÇ GÜNLÜK SUYU KALDI?

Geçtiğimiz günlerde İSKİ'nin paylaştığı veriler doğrultusunda İstanbul'un 60 günlük suyu kaldığı belli oldu.

Gazze'de can kaybı 38 bin 713'e yükseldi! Son 10 günde 5 okul vuruldu Gazze'de can kaybı 38 bin 713'e yükseldi! Son 10 günde... Haberi Görüntüle

BARAJLARDA NE KADAR SU KALDI?

İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan barajların doluluk oranlarına göre, en yüksek doluluk oranına sahip baraj %67.27 ile Ömerli Barajı olurken, en düşük doluluk oranına sahip baraj ise %4.55 ile Pabuçdere Barajı olarak belirlenmiştir.

Barajların doluluk oranları şu şekildedir:

Alibeyköy: %16.06
Büyükçekmece: %13.52
Darlık: %48.74
Elmalı: %23.64
Istrancalar: %21.42
Kazandere: %8.62
Ömerli: %67.27
Pabuçdere: %4.55
Sazlıdere: %17.4
Terkos: %19.78

İstanbul Havalimanı Kulesi kırmızı beyaza büründü İstanbul Havalimanı Kulesi kırmızı beyaza büründü Haberi Görüntüle

İSTANBULLULARI KORKUTAN GÖRÜNTÜ

Havadan elde edilen görüntüler, barajlardaki durumu açıkça gösterdi. Daha önce sular altında kalan bölgelerde koyunların otlatıldığı görüldü. Suların çekildiği alanlarda toprağın çatladığı ve çevredeki plastik atıkların da ortaya çıktığı belirlendi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading