Yandex Metrica

İsrailli güvenlik uzmanı: Erdoğan'ın evini gözetleyenler MOSSAD ajanı

İsrailli güvenlik uzmanı: Erdoğan'ın evini gözetleyenler MOSSAD ajanı

İsrail, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evinin fotoğraflarını çekerken yakalanan İsrailli çiftin 'ajan olmadığını' iddia etti. Ancak İsrailli güvenlik uzmanı Amir Oren tam tersini düşünüyor.

Gündem

19.03.2024, 07:06

Çamlıca Kulesi'nden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın evinin fotoğrafını çektikleri sırada yakalanan 2 İsrailli ile bir Türk vatandaşı 'siyasi veya askeri casusluk' suçundan tutuklandı.

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, tutuklanan Natali-Mody Oknin çiftinin serbest bırakılması için uğraş verdiklerini açıkladı. 

Yürütülen çalışmalar konusunda İsrailli çiftin ailesini de bizzat bilgilendirdiğini belirten Bennett, Natali Oknin ve Mody Oknin'in 'daha önce de yetkililerce vurgulandığı üzere, hiçbir İsrail birimi için çalışmadığını' iddia etti. 

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid de tutuklanan İsrail vatandaşlarının ajan oldukları iddiasını reddetti.

Tel Aviv'in bu tavrına Haaretz gazetesinde yazan İsrailli güvenlik uzmanı Amir Oren tepki gösterdi. Oren, sosyal medya hesabındaki mesajında, yakalananların ajan olduklarını imâ ederek İsrail devletinin onlara sahip çıkmadığından yakındı. 

İsrail Başbakanı Bennett'e> tepki gösteren Oren, "Bennett'in İstanbul'daki iki tutuklunun İsrail casusu olmadığı açıklaması bir hata. MOSSAD'lı bir adam her yakalandığında devlet susacak mı, yoksa bir yalanın açığa çıkarılma riskini göze alacak mı? Bennett, çiftin serbest bırakılması için temaslardan bahsetmek zorunda kaldı ve dünyada İsrail güvenlik hizmetlerinin güvenilirliği MİT'ten daha iyi değil."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading