Yandex Metrica

İsrail'in kara propagandası DMM'ye tosladı! Katilin o iddiası yalanlandı

İsrail'in kara propagandası DMM'ye tosladı! Katilin o iddiası yalanlandı

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, İsrail'in Lübnan'da bombaladığı yerlerin askeri bir kompleks ve füze sahası olduğu iddiaları yalanladı. 

Gündem

29.02.2024, 23:34

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklama ile İsrail’in Lübnan’da bombaladığı yerlerin askeri bir kompleks olduğu iddiaları yalanlandı.

SPK'dan hangi şirketlere sermaye artırımı onayı çıktı? İşte o 3 şirket... SPK'dan hangi şirketlere sermaye artırımı onayı çıktı? İşte o 3... Haberi Görüntüle

İSRAİL SU KAYNAKLARINI VURDU

İsrail bugün Lübnan’a yaptığı saldırıda İbrahim Nehri sularını yönlendirmek için yaptığı seddi ve Cennet Barajı inşaatını vurdu. İsrail söz konusu olan yerlerin askeri kompleks ve füze sahası olduğunu iddia etti. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ise İsrail’in bu iddiasına karşın açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada İsrail’in uluslararası kamuoyunu manipüle etmeye çalıştığı vurgulandı.

2024 İBB kreş ücretine zam mı geldi? Yuvamız İstanbul aylık 2500 TL mi oldu? 2024 İBB kreş ücretine zam mı geldi? Yuvamız İstanbul aylık... Haberi Görüntüle

İŞTE O AÇIKLAMA

İsrail'in Araştırma ve Eğitim Merkezi ALMA tarafından paylaşılan bazı görüntülerle ilgili, "Lübnan'daki Jbeil kenti ve Kisrevan ilçesinde füze sahalarının olduğu" iddiası doğru değildir. Lübnan Cumhuriyeti Enerji ve Su Bakanlığı, İsrail'in propaganda ürünü olan görüntülerde, Beyrut ve Lübnan Dağı Su İdaresi'ne ait tesisleri ve özellikle İbrahim Nehri'nin sularını yönlendirmek için inşa edilen seddin görüldüğünü açıklamıştır. Ayrıca görüntülerde, Cennet Barajı inşaatı ve barajı çevreleyen vadide yapılan kazı çalışmalarının görüldüğü, bu tesislerin İsrail'in iddia ettiği gibi askeri bir kompleks veya füze sahasıyla herhangi bir ilgisinin bulunmadığı belirtilmiştir.

İsrail'in, bölgeyi hedef almak için dünya kamuoyunu manipüle etmeye çalıştığı belirlenmiştir. Saldırı ve suçların meşru gösterilmesi amacıyla yürütülen İsrail propagandasına itibar etmeyiniz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading