Yandex Metrica

İsrail ile işbirliği iddialarına bakanlıktan peş peşe yalanlama

İsrail ile işbirliği iddialarına bakanlıktan peş peşe yalanlama

Gazze'de dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail ile işbirliği iddiaları içeren haberlerle ilgili 3 bakanlıktan peş peşe açıklama geldi. Bakanlıklardan yapılan açıklamada haberlerin manipülasyon amaçlı yapılmış olup gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Gündem

29.03.2024, 21:14

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları acımasızca devam ediyor. 5 aydan bu yana 32 binden fazla masum Filistinliyi katleden İsrail, dünya kamuoyunun ateşkes çağrılarına kulağını tıkamış durumda. Akan kanın durması için yoğun çaba harcayan Türkiye, bu anlamda birçok ülke lideriyle ikili temas kurdu ancak Batılı ülkeler bebek katili Netanyahu'yu ses çıkarmadı. 

Bazı internet sitelerinde "TÜİK verilerine göre Türkiye'den İsrail'e barut, patlayıcı maddeler, ateş alıcı maddeler, mühimmat, silah ve parçaları ihraç edilmeye devam ettiği ortaya çıktı" şeklinde haberlerin yer aldı ve sosyal medyada büyük tartışma yarattı. Bunun üzerine Milli Savunma Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Savunma Sanayii Başkanlığından İsrail ile işbirliği iddialarına ilişkin açıklama geldi. 

Baykar'a 'jet yakıtı satmışlar' iftirası atan İBB provokatörün CHP bağlantısı ifşa oldu! Baykar'a 'jet yakıtı satmışlar' iftirası atan İBB provokatörün CHP bağlantısı... Haberi Görüntüle

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı, İsrail ile hiçbir faaliyetlerinin bulunmadığına dikkat çekti. Bakanlığı sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "İsrail'in Gazze'de ayrım gözetmeksizin, hastaneleri, okulları, ibadethaneleri, mülteci kamplarını ve sivilleri hedef alan şiddet eylemleri devam etmektedir. Filistin'in her zaman yanında olan Türkiye Cumhuriyeti'nin Filistinlilere zarar verecek bir faaliyet icra etmesi veya bu yönde bir faaliyetin içinde olması mümkün değildir. Bu çerçevede Milli Savunma Bakanlığı'nın İsrail ile askeri eğitim, tatbikat ve savunma sanayi işbirliği dahil hiçbir faaliyetin bulunmamaktadır." ifadelerine yer verildi.

TİCARET BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Ticaret Bakanlığı ise medyada çıkan haberlerin manipülasyon amaçlı yapılmış olup gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Ocak ayında, 36. fasıl, Barut ve patlayıcı maddeler, pirotekni mamülleri, kibritler, piroforik alaşımlar, ateş alıcı maddeler başlığı altında 'Jel yakıt ve çakmak gazı' 93. fasılda ise Silahlar ve mühimmat, bunların aksam parça ve aksesuarları başlığı altında 'yivsiz av tüfeği yedek parça ve aksesuarları ile balıkçılık malzemeleri (zıpkın vb)' ihraç edildiği anlaşılmıştır. Böylece, Gümrük Tarife Cetvelinin fasıl başlıklarında yer alan ifadeler manipüle edilerek kamuoyunun yönlendirilmeye çalışıldığı anlaşılmaktadır. Söz konusu yurtdışı kaynaklı internet sitelerinin yapmış olduğu bu haberler manipülasyon amaçlı yapılmış olup gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyunun bilgisine sunarız."

Avrupa Konseyi Sözcüsü Türkiye ile ilgili o iddiaları yalanladı: 'Konseyden ayrılmalı' diyen yok! Avrupa Konseyi Sözcüsü Türkiye ile ilgili o iddiaları yalanladı: 'Konseyden... Haberi Görüntüle

SSB, İSRAİL İLE HİÇBİR İŞBİRLİĞİ BULUNMADIĞINI AÇIKLADI

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), İsrail ile savunma sanayisi alanında işbirliği kapsamında hiçbir faaliyetin bulunmadığını açıkladı.

SSB'nin konuya ilişkin X'teki paylaşımında, İsrail'in Gazze'de ayrım gözetmeksizin hastaneleri, okulları, ibadethaneleri, mülteci kamplarını ve sivilleri hedef alan şiddet eylemlerinin devam ettiği vurgulandı.

Meteoroloji o illere uyarı verdi! Gök gürültülü sağanak yağışlar geliyor! 13 Nisan Cumartesi 2024 hava durumu... Meteoroloji o illere uyarı verdi! Gök gürültülü sağanak yağışlar geliyor!... Haberi Görüntüle

''MÜMKÜN DEĞİL''

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Filistin'in her zaman yanında olan Türkiye Cumhuriyeti'nin Filistinlilere zarar verecek bir faaliyet icra etmesi veya bu yönde bir faaliyetin içinde olması mümkün değildir. Bu çerçevede Savunma Sanayii Başkanlığının, İsrail ile savunma sanayisi alanında işbirliği kapsamında hiçbir faaliyeti bulunmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı basın yayın organlarında yer alan, "Türkiye'den İsrail'e barut, silah ve mühimmat ihracatı devam ediyor" iddiasının doğru olmadığı duyuruldu.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Bazı basın yayın organlarında yer alan, 'Türkiye’den İsrail'e barut, silah ve mühimmat ihracatı devam ediyor' iddiası doğru değildir. Her zaman Filistin'in haklı davasının yanında yer alan Türkiye Cumhuriyeti'nin, Filistinlilere zarar verecek herhangi bir faaliyet içinde bulunması mümkün değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, İsrail ile askeri mühimmat ticareti, askeri eğitim ve tatbikat da dahil hiçbir faaliyette bulunmamaktadır" denildi.

Survivor'da 1 milyon TL'yi kim aldı 2024? Survivor All Star'da 1 milyon TL alan yarışmacı kim? Survivor'da 1 milyon TL'yi kim aldı 2024? Survivor All Star'da... Haberi Görüntüle

''ASILSIZ İDDİALARA İTİBAR ETMEYİN''

 

Açıklamanın devamında, "Bu çerçevede bazı sosyal medya paylaşımları ile ilgili yapılan incelemeler sonucunda; iddiaya konu ihracat listesinde yer alan 93. fasıldaki ürünler, savaş silahları ve mühimmatı değil, spor ve av gibi kişisel amaçlı kullanılan, yivsiz av tüfeği yedek parça ve aksesuarları ile balıkçılık malzemeleridir. TÜİK verilerine göre, ihracatı zaten çok düşük olan spor ve av amaçlı tüfeklerin ihracatı, 2023 yılı Mayıs ayından bu yana gerçekleşmemektedir. Yine ihracat listesindeki 36. fasılda yer alan, 'Barut ve patlayıcı maddeler, pirotekni mamülleri, kibritleri, piroforik alaşımlar, ateş alıcı maddeler' başlığı altında ihraç edilen ürünlerin, 'jel yakıt ve çakmak gazı' olduğu tespit edilmiştir. Gümrük Tarife Cetvelinin fasıl başlıklarında yer alan ve özel firmalar tarafından ihraç edilen ürünlerle ilgili kamuoyunun manipüle edilmeye çalışıldığı belirlenmiştir. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz" ifadeleri yer aldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading