Yandex Metrica

İslam Alimleri Vakfı ve UMAD'ın Gazze Bildirgesi: 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomatik çabalarını destekliyoruz'

İslam Alimleri Vakfı ve UMAD'ın Gazze Bildirgesi: 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomatik çabalarını destekliyoruz'

İslam Alimleri Vakfı ve Uluslararası Müslüman Alimler Dayanışma Derneği (UMAD), Gazze Bildirgesi'ni açıkladı. Bildirgede "Öncelikle Müslüman ülkelerin önderlerini, Gazze halkını desteklemeye ve zalimlerin Müslümanlara taarruzlarını önleme hususunda derhal birlik olmaya davet ediyoruz. Bu kapsamda, Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazze'deki zulmü nihayete erdirme maksadıyla başta Mısır olmak üzere, dünya çapındaki tüm diplomatik temaslarını isabetli buluyoruz." denildi.

Gündem

03.03.2024, 00:12

İslam Alimleri Vakfı ve Uluslararası Müslüman Alimler Dayanışma Derneğinin (UMAD) Gazze gündemli Ege Bölge Toplantısı, 8 ilden akademisyen, kanaat önderi ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katılımıyla Balçova Termal Otel'de yapıldı. Toplantının sonuç bildirgesi İslam Alimleri Vakfı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu tarafından okundu.

Murat Kurum'dan depremzedelere söz: 2025'e kadar evine girmeyen depremzede kalmayacak! Murat Kurum'dan depremzedelere söz: 2025'e kadar evine girmeyen depremzede kalmayacak! Haberi Görüntüle

"GAZZE'NİN ACI ÇIĞLIĞINA KULAK VERİN"

Gazze'deki soykırıma karşı İslam ülkelerini göreve davet eden Hacımüftüoğlu, şunları kaydetti: "Gazze halkının maruz kaldığı soykırıma ve dayatılan mecburi göçe karşı çıkıyor ve zulme karşı duruşumuzu bir kez daha yüksek sesle ifade ediyoruz. İslam ülkelerinin önderleri ve halklarının yanı sıra dünyadaki her akıl ve inanç sahibini İsrail'in işlediği insanlık suçlarının karşısında durmaya ve Gazze'nin acı çığlığına kulak vermeye davet ediyoruz."

TFF başkanı kim oldu? Başkanlık seçimi açıklandı mı? TFF Başkanlık seçimi saat kaçta açıklanır? TFF başkanı kim oldu? Başkanlık seçimi açıklandı mı? TFF Başkanlık... Haberi Görüntüle

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN DİPLOMATİK ÇABALARINI DESTEKLİYORUZ"

İsrail katliamına karşı BM ve uluslararası kuruluşlara çağrı yapan Hacımüftüoğlu, bu ülkeye karşı ciddi yaptırımlar uygulanmasını beklediklerini ifade etti. Hacımüftüoğlu şöyle devam etti: "Sınır kapılarının kapatılması, insani yardımların engellenmesi ve Filistinli kardeşlerimizin ölüme mahkum edilmesi insanlık için utançtır ve aynı zamanda insanlığa karşı işlenen bir suçtur. Yüreklerimizi en derinden yakan bu manzaraya seyirci olan herkes, ortaya çıkacak zayiatın ve ölümlerin vebaline ortak olacaktır. Öncelikle Müslüman ülkelerin önderlerini, Gazze halkını desteklemeye ve zalimlerin Müslümanlara taarruzlarını önleme hususunda derhal birlik olmaya davet ediyoruz. Bu kapsamda, Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazze'deki zulmü nihayete erdirme maksadıyla başta Mısır olmak üzere, dünya çapındaki tüm diplomatik temaslarını isabetli buluyoruz. Siyonist işgal ve katliamlara tepkinin, kınamalarla ve basit önlemlerle sınırlı kalmamasını, akan kanların bir an önce durdurulması için müşahhas adımların atılmasını bekliyoruz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading