Yandex Metrica

İSİBAP'tan Kuran-ı Kerim'e yönelik alçakça eyleme tepki: 'Hedef Müslüman dünyanın öncüsü Türkiye'

İSİBAP'tan Kuran-ı Kerim'e yönelik alçakça eyleme tepki: 'Hedef Müslüman dünyanın öncüsü Türkiye'

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği(İSİPAB) Dönem Başkanı olarak yayınladığı kınamanın ardından İslam dünyasından güçlü sesler yükselmeye devam ediyor.

Gündem

23.01.2024, 20:21

İslam ülkelerinin ortak parlamenter platformu olan İSİPAB'ın Genel Sekreteri Mouhamed Khouraichi Niass, İsveç'in başkenti Stockholm'deki Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına tepki gösterdi.

Gaziantep'e havan mermisi düştü Gaziantep'e havan mermisi düştü Haberi Görüntüle

TÜM MÜSLÜMANLARA KARŞI YAPILMIŞ BİR MEYDAN OKUMADIR 

Mouhamed Khouraichi Niass, Eyleminin tüm Müslümanlara karşı bir meydan okuma niteliği taşıdığına dikkat çekerek, İSİPAB dönem Başkanı olarak özellikle TBMM'ye karşı özel bir meydan okuma anlamına geldiğini söyledi. İSİPAB Genel Sekreteri, "Bu iğrenç eylemin failleri, bu eylemi, geçmişte ve günümüzde bu hak dine yaptığı hizmetlerden hiçbir Müslüman'ın habersiz olmasının mümkün olmadığı Türkiye Büyükelçiliği önünde gerçekleştirmeyi tercih etmişlerdir" dedi.

İSİPAB Genel Sekreteri Mouhamed Khouraichi Niass, konuyla ilgili açıklamasına şu şekilde devam etti; 

Müslümanların duygularına yönelik provokatif eylemi, İslam'a ve Müslümanlara yönelik nefretin en üst seviyesi. Bu çirkin eylemin faillerinin cezalandırılması gerektiğini ve İsveç makamlarının bu suçlulara karşı caydırıcı tedbirler almaması halinde tüm sorumluluğun kendilerine aittir. Müslümanların kutsalı olan Kur'an-ı Kerim'e dokunulması asla kabul edilmez.Bu iğrenç eylemin failleri, bu eylemi, geçmişte ve günümüzde bu hak dine yaptığı hizmetlerden hiçbir Müslüman'ın habersiz olmasının mümkün olmadığı Türkiye Büyükelçiliği önünde gerçekleştirmeyi tercih etmişlerdir. Bu eylem tüm Müslümanlara bir meydan okuma teşkil etmekle birlikte, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin şu anda Birliğin başkanı olması nedeniyle, İSİPAB'a karşı özel bir meydan okuma anlamına gelmektedir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading