Yandex Metrica

İsa Bey Cami imamından turistlere 25 dilde tebliğ!

İsa Bey Cami imamından turistlere 25 dilde tebliğ!

Şehit babası İbrahim Taşdemir, tarihi İsa Bey Camisi'ni ziyaret eden binlerce turiste 25 farklı lisanda hazırladığı notlarla tebliğ yapıyor. Camiyi ziyaret eden turistler Taşdemir'in ilgisinden oldukça memnun kaldıklarını dile getirdi.

Gündem

25.04.2024, 19:17

İzmir'in Selçuk ilçesindeki tarihi İsa Bey Camisi'nde imamlık yapan şehit babası İbrahim Taşdemir, şeker ikramıyla karşıladığı konuklarını 25 farklı dildeki sohbetiyle ağırlıyor, dinlerin kardeşliğini anlatıp abdest almayı öğrettikten sonra uğurluyor.

Bakan Uraloğlu'ndan siber sorun açıklaması: Sistem tam normale dönmedi ama hayatı kilitleyen noktada değil Bakan Uraloğlu'ndan siber sorun açıklaması: Sistem tam normale dönmedi ama... Haberi Görüntüle

ŞEHİT BABASININ TURİSTLERİ AĞIRLAMASI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Diyarbakır'da bölücü terör örgütüne yönelik 2017'de düzenlenen operasyonda şehit olan özel harekat polisi Ahmet Alp Taşdemir'in imam hatip babası İbrahim Taşdemir'in, görev yaptığı camide dünyanın farklı coğrafyalarından gelen ziyaretçilerini ağırlaması büyük ilgi görüyor.

İnsan bir kere ölür adam gibi ölür! İhanet gecesinin sembol videosu bu yıl da gündem oldu! İnsan bir kere ölür adam gibi ölür! İhanet gecesinin sembol... Haberi Görüntüle

20 FARKLI DİLDE TEBLİĞ YAPIYOR

İmam Taşdemir, yaklaşık 7 yıldır görev yaptığı camiyi ziyaret edenlere elinde bir şekerlik ve kolonya şişesi ile yaklaşıyor ve hangi ülkeden geldiklerini öğreniyor.
Turistin konuştuğu yabancı dile göre, İngilizce, Almanca, Fransızca, Urduca, Portekizce ve daha 20 farklı dilde hazırlanmış notlarından uygun olanını seçen Taşdemir, ziyaretçilerine ana dillerinde hitap etmeye başlıyor.

İstanbullular dikkat! Nem oranı yüzde 99'a ulaştı! Meteorolojiden kritik açıklama İstanbullular dikkat! Nem oranı yüzde 99'a ulaştı! Meteorolojiden kritik açıklama Haberi Görüntüle

'ALLAH'IN RIZASI İÇİN BİR ŞEYLER YAPMALIYIZ'

Yaşının ilerlemesi ve oğlu Ahmet Alp Taşdemir'in şehadet haberini almasının ardından İslamiyet'i tanıtma çalışmalarının da hızlandığını vurgulayan Taşdemir, şöyle konuştu:

"İnsan yaşı ilerledikçe bu yolun sonunu, varacağı yeri de görüyor. Hem Kur'an'ın bu meselelere bakışı, oğlumuzun şehit olması açıkçası çok büyük ivme kattı. Oğlumla akşamleyin tam yatsı ezanı sırasında konuşacaktık, namazların farzını kılarken beni aradı. Konuşamadık, görüşemedik. Ben onu aradım, görüşemedik. Sabah da şehadet haberi geldi. Düşünebiliyor musunuz? İnsanoğlu bir an var, bir an yok. Bu kadar kısa bir hayatı yaşıyoruz. O zaman elimizi çabuk tutmalıyız. Allah'ın rızası için, ülkenin birliği, beraberliği için, insanlığın kurtuluşu için hep beraber bir şeyler yapmalıyız."

Dct Trading Dış Ticaret katılım endeksine uygun mu? DCT halka arz ne zaman? Dct Trading Dış Ticaret katılım endeksine uygun mu? DCT halka... Haberi Görüntüle

MSB acı haberi duyurdu: Piyade Yarbay Demirkan şehit oldu MSB acı haberi duyurdu: Piyade Yarbay Demirkan şehit oldu Haberi Görüntüle

 'BÜTÜN İNANÇ SAHİPLERİNİN BARIŞ HUZUR İÇİNDE YAŞAMASINI İSTERİM'

Camiye gelen hiç kimsenin inancını sormadığını anlatan İbrahim Taşdemir, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Biz zaten buraya gelen insanların hiçbirinin inancını sorgulamıyoruz. Şunun için sorgulamıyoruz, onun inancıdır. 'Respect' diyorlar ya saygı. Ben şunu isterim her zaman. Biz bu coğrafyada birçok insanla, birçok kültürden insanla birlikte yaşıyoruz. Gönlümüz ister ki ülkemizde bütün inanç sahipleri barış, huzur içinde bir arada binlerce yıldır yaşadığımız gibi yaşamaya devam edelim. Çünkü sonuçta hepimiz Allah'ın kullarıyız. Herkes kendi inancından sorumlu."

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading