Yandex Metrica

İmamoğlu'nun 'gerek yok' dediği arıtma tesisiyle ilgili İSKİ Genel Müdürü'nden açıklama

İmamoğlu'nun 'gerek yok' dediği arıtma tesisiyle ilgili İSKİ Genel Müdürü'nden açıklama

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'Gerek yok böyle bir yatırıma' diyerek temel atmama töreni gerçekleştirmesinin ardından İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu'dan itiraf gibi bir açıklama geldi. Mermutlu, İmamoğlu'nun sözlerinin tersi olarak 16 büyük tesise ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Gündem

23.01.2024, 17:51

İmamoğlu'nun ''gerek yok böyle bir yatırıma'' dediği arıtma tesisleriyle ilgili İSKİ Genel Müdürü'nden itiraf gibi açıklama.

TBMM Müsilaj Sorununu Araştırma Komisyonu'nun İstişare Toplantısı'nda konuşma yapan Mermutlu, İstanbul'da atık su sorununun tamamen çözülmesi için 16 büyük tesise ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'ihtiyaç yok' diyerek iptal ettiği ileri teknolojiye sahip Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi hakkında İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu itiraf niteliğinde açıklamalar yaptı.

İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu, İstanbul'un 16 atık su arıtma tesisine ihtiyacı duyulduğunu, bu tesisler inşa edildiğinde atık su arıtma sorununun çözüleceğini belirtti. AK Parti döneminde planlanan bu proje Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın en büyük kapasiteli membran tesisi olacak ve atık suyu içilebilir hale getirecek teknolojiye sahipti. Ancak, İmamoğlu'nun 'ihtiyaç yok' diye 'temel atmama' töreni yaparak iptal ettiği tesisin aslında ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı.

Tolgahan Karataş kimdir? Bülent Ersoy Dünya Güzellerim Tatilde programından neden ayrıldı? Tolgahan Karataş kimdir? Bülent Ersoy Dünya Güzellerim Tatilde programından neden... Haberi Görüntüle

“16 BÜYÜK TESİSE İHTİYAÇ VAR”

İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu, İstanbul'un 16 atık su arıtma tesisine ihtiyacı olduğunu, bu tesisler inşa edildiğinde atık su arıtma probleminin çözüleceğini söyledi. TBMM Müsilaj Sorununu Araştırma Komisyonu'nun İstişare Toplantısı'nda konuşan Mermutlu, yaptığı sunumda, İstanbul'da atık su sorununun tamamen çözülmesi için 16 büyük tesise ihtiyaç olduğunu ifade ederek, “Bunun dışında atıksu tünelleri ihtiyacı da var. Bu projelerin toplam bedeli yaklaşık 10 milyar lira. İSKİ'nin bu kaynağa önümüzdeki 4 yıl içerisinde ihtiyacı var. Arazi problemi çözülse dahi, bu tesislerin tamamlanması için 4 yıla ihtiyaç var” dedi. İSKİ Genel Müdürü Mermutlu'ua Genel Müdür Yardımcısı Bülent Solmaz da eşlik etti.

Mama lobisine isyan! Acılı baba CHP vekile tepki gösterdi: Benim çocuğum diri diri yendi Mama lobisine isyan! Acılı baba CHP vekile tepki gösterdi: Benim... Haberi Görüntüle

“TASARRUF ETTİK' DEDİĞİNİZ PARAYLA 2 SENEDİR NEDEN YAPMADINIZ?”

İSKİ Genel Müdürü'nün yaptığı açıklamada İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'ni yaprakların da alkışladığı "Temel Atmama Töreniyle" iptal edenler, bugün "İstanbul'un 16 yeni arıtma tesisine ihtiyacı var" diyor. "tasarruf ettik" dediğiniz parayla 2 senedir neden yapmadınız? Ayrıca; İstanbul'da bugün 10 İleri Biyolojik, 69 Biyolojik, 9 Ön arıtma olmak üzere toplam 88 adet atık su, su arıtma tesisi var. Bu tesislerin sadece 2 tanesi 1988 ve 1992'de yapılmış. Diğer 86 tesis ise 1994-2019 arası yani 25 yıllık bizim dönemimizde yapıldı. Yine İstanbul'da 42 adet atık su terfi merkezi var. Bunlardan 4 tanesi 1983-1994 arasında, 38 tanesi ise 1994-2019 arası yani o 25 yıllık bizim dönemimizde yapılmıştır.” İfadelerini kullandı.

İBB Meclis üyesi ve Çevre, Yenilenebilir Enerji Ve İklim Değişikliği Komisyonu Başkanı Sadullah Kabahasanoğlu ise “Günaydın Sayın Genel Müdürüm, Silahtarağa Projesi için 'Temel Atmama Töreni' yapan siz değil miydiniz? İstanbul'da her gün yeni bir kirlilik görüntüsü ortaya çıkınca mı aklınız başınıza geldi? 2 yılda ne değişti?" dedi.

İmamoğlu, 2019 yılının Kasım ayında Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi projesini iptal ederek, "Temel atmama töreni" düzenlemişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading