Yandex Metrica

İletişim Başkanlığından TRT hakkındaki iddialara yalanlama: TRT seçimler için önceki seçimlerden farklı bir hazırlık yapmıyor!

İletişim Başkanlığından TRT hakkındaki iddialara yalanlama: TRT seçimler için önceki seçimlerden farklı bir hazırlık yapmıyor!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bünyesinde kurulan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, TRT'nin 14 Mayıs seçimlerine ilişkin önceki seçimlerden farklı bir hazırlık yapmadığını duyurdu.

Gündem

23.01.2024, 22:21

TRT hakkında sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında yer alan iddialar Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca kurulan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yalanlandı.

"TRT seçim yayınını koordine edecek bir 'kozmik oda' kuracak." iddialarına ilişkin olafak TRT'nin 14 Mayıs seçimlerine ilişkin önceki seçimlerden farklı bir hazırlık yapmadığı bildirildi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklama şu şekilde.

"TRT, 14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için önceki seçimlerden farklı bir hazırlık yapmamıştır. 'Özel Ekip' ve 'Özel Alan' oluşturulması gibi bir durum söz konusu değildir.

TRT'nin seçime yönelik tüm hazırlıklar, daha önceki seçimlerde olduğu gibi kurumdaki ilgili birimler ve TRT personeli tarafından şeffaf bir şekilde yapılmaktadır. ihtiyaç duyulmadığı için kurum dışından yazılım veya teknik donanım da temin edilmemiştir.

Bir sosyal medya hesabından ortaya atılan ve bazı basın yayın organlarında habere konu olan, 'TRT seçim yayınını koordine edecek bir kozmik oda kuracak. 15 milyon avroya ihalesiz alınan sistem bu odaya kuruldu.' iddiası doğru değildir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading