Yandex Metrica

İletişim Başkanı Altun: Biriz, Beraberiz, Türkiyeyiz

İletişim Başkanı Altun: Biriz, Beraberiz, Türkiyeyiz

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Konya Meram'da gerçekleşen katliama ilişkin açıklamada bulundu.

Gündem

23.01.2024, 17:44

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabı üzerinden Konya'nın Meram ilçesinde aynı aileden 7 kişinin katledilmesine ilişkin açıklamada bulundu.

İletişim Başkanı Altun, şu ifadeleri kullandı:

"Konya’da meydana gelen vahşi katliamda hayatını kaybedenlere Cenabı Allah’tan rahmet, yakınlarına da sabırlar diliyorum.

Bu cinayetin, bu vahşi katliamın ideolojik saiklerle işlendiği propagandası tam anlamıyla bir provakasyondur, yalandır.

"CUMHURBAŞKANIMIZ YAKINDAN TAKİP EDİYOR"

Sayın Cumhurbaşkanımız, bu elim olayın aydınlatılması için yapılan çalışmaları yakından takip etmektedir.

Faillerin en kısa sürede yakalanarak adalete teslim edilmeleri için olayla ilgili çok yönlü soruşturma devam etmektedir.

Toplumu bölmek ve halkı birbirine düşürmek için bu vahşi olayı istismar etmeye çalışan fırsatçı ve sorumsuz şahısları itidale davet ediyoruz.

Medyamızı ve kamuoyumuzu olayla ilgili yaratılan bilgi kirliliği konusunda dikkatli olmaya çağırıyoruz.

"BİRİZ, BERABERİZ, TÜRKİYEYİZ"

Bu vesileyle bir kez daha hatırlatmak isterim ki birlik ve beraberliğimizi ne bölücü unsurlar, ne de böylesi elim bir hadiseyi istismar etmeye çalışan kötü niyetliler bozabilir. 

Biz biriz, beraberiz, Türkiyeyiz."

BAKAN SOYLU: TÜRK-KÜRT MESELESİYLE İLGİSİ YOK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medyada paylaşılan birtakım iddialara tepki göstererek, olayın siyasallaştırılmaya çalışıldığını vurguladı.

“Bunun Türk-Kürt meselesiyle ilgili bir tarafı yok" diyen Bakan Soylu, “Bunu bu meseleye çekmek bu saldırı kadar tehlikelidir, bu saldırı kadar hem kınanacak hem de alçak bir değerlendirme olarak nitelendirilecek bir anlayıştır. Bu memleketin kardeşliğiyle kimse uğraşmasın." dedi.

Bu memleketi bu milleti birbirine düşürmek için içeriden ve dışarıdan birilerinin körüklediğini vurgulayan Soylu, “Meseleyi tekrar altını çizerek söylüyorum, 2010 yılından beri gerçekleşen bir husumetin devamıdır. 11 yıldır maalesef devam eden bir şey. Ne kadar sapkın bir anlayış ve ne kadar insanlık dışı bir davranış ki 11 yıldır bu husumet devam ediyor. Bundan 4-5 ay önce bir tartışma söz konusu olmuş. Bunların hepsi güvenlik güçlerimize intikal etmiş. Ondan önce de çeşitli tartışmalar söz konusu olmuş." İfadelerini kullandı.

Bakan Süleyman Soylu, son olarak ülkemizin birliğinin ortadan kalkmasına yönelik her saldırının bizim birliğimizi ve beraberliğimizi artıracağının bilinmesini istedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading