Yandex Metrica

İHA'larımız Avrupalıların rüyalarını süslemeye devam ediyor!

İHA'larımız Avrupalıların rüyalarını süslemeye devam ediyor!

Türkiye'nin yerli ve milli imkanlar ve büyük özverilerle ürettiği İHA ve SİHA'lar dünya basınının gündem maddelerinden biri olmaya devam ediyor. Yapılan analizlerde Türkiye'nin bu konudaki girişim ve başarılarının dikkate ve taktire değer olduğu vurgulanıyor.

Gündem

23.01.2024, 17:37

Yayın hayatına İngiltere'de devam eden "Drone Wars" isimli savunma sanayi haber platformu da Türkiye'nin İHA ve SİHA'lardaki başarısına kayıtsız kalamadı.

İhanetin fotoğrafı! Özgür Özel ve İmamoğlu TSK'ya iftira atan Şebnem Korur Fincancı ile yan yana İhanetin fotoğrafı! Özgür Özel ve İmamoğlu TSK'ya iftira atan Şebnem... Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE LİDER OLMA YOLUNDA"

Haber platformunda İHA'lar üzerine yapılan detaylı analizde, "Türk yapımı insansız hava araçları kendilerini sahada kanıtladı. Türkiye artık insansız hava aracı piyasasında lider olma yolunda" şeklinde bir değerlendirme yorumunda bulunuldu.

AK Parti MYK toplandı! Masada yeni yol haritası var AK Parti MYK toplandı! Masada yeni yol haritası var Haberi Görüntüle

DAHA ÖNCE ABD VE İSRAİL TEKELİ PİYASAYA HAKİMDİ

Analizin detay bölümünde Türkiye Cumhuriyeti'nin, ileri düzey teknoloji ürünü olan insansız hava aracı sektöründeki ABD ve İsrail tekelini yıktığı yorumu yer aldı.

Türkiye'nin, İHA üretim, geliştirme alanında önemli bir aktör olduğunun vurgulandığı yazıda Bayraktar TB2 örnek gösterildi ve bu insansız hava aracının Libya'da, Suriye'de ve Dağlık Karabağ'daki Türk üstünlüğünde tartışalamayacak derecede önemli bir rol üstlendiği bilgisi verildi.

Aksi yönde yapılan bazı karalama çalışmalarına rağmen Türkiye'nin insansız hava aracı sektöründe önemli bir oyuncu konumuna geldiği anlatıldı.

Analiz yazısında  yer alan bilgilere göre İngiltere, Türkiye'nin bu alandaki başarısına kayıtsız kalamadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TRT'ye 60. yıl tebriği: 'Sektör için bir okul niteliği taşıyor' Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TRT'ye 60. yıl tebriği: 'Sektör için bir okul... Haberi Görüntüle

"AVRUPALILAR UYUYOR OLMAKTAN UTANIYOR OLMALI"

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace'ın hazırladığı raporda Bayraktar TB2'leri örnek gösterdiğinin hatırlatıldığı yazıda "Türkiye insansız hava aracı alanında süper güç olma yolundayken, Avrupalılar, uyuyor olmaktan utanıyor olmalılar" ifadesinde bulunuldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading