Yandex Metrica

İbrahim Karagül: İngilizler nükleer bombayı patlattı, küresel olağanüstü hal mi geliyor?  Üçüncü Dünya Savaşı masada

İbrahim Karagül: İngilizler nükleer bombayı patlattı, küresel olağanüstü hal mi geliyor?  Üçüncü Dünya Savaşı masada

ABD ve İngiltere; Rusya’nın BM Güvenlik Konseyi’nden çıkarılmasını masaya sürdü. Bu; Batı düzeninin çöküşü, BM düşeninin bitişi, dünyanın ikiye bölünmesi ve küresel olağanüstü haldir. Aslında Üçüncü Dünya Savaşı masada! TRHaber Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül yazdı.

Gündem

23.01.2024, 18:54

İngiltere, Rusya’nın BM Güvenlik Konseyi’nden çıkarılmasının seçenekler arasında olduğunu söylüyor. İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın sözcüsü böyle diyor. AFP kaynaklı haberde, Rusya’nın ihracının “masada” olduğu söyleniyor. 

Dct Trading Dış Ticaret katılım endeksine uygun mu? DCT halka arz ne zaman? Dct Trading Dış Ticaret katılım endeksine uygun mu? DCT halka... Haberi Görüntüle

BÜTÜN DOĞU AVRUPA ARTIK SAVAŞ ALANI

Korkunç küresel finans ambargosu, hava sahalarının kapatılması, Ukrayna’ya yoğun silah sevkiyatı ile Ukrayna’da Rusya ile savaşa tutuşan ABD ve Avrupa, bütün Doğu Avrupa ve Baltık ülkelerini savaş alanına çevirecek. 
Rusya’nın tam tecrit edilmesi için bu kadarı yetmedi. Şimdi “Güvenlik Konseyi’nden ve BM sisteminden de çıkarılması masada” deniyor. 

2. DÜNYA SAVAŞI DÜZENİ YIKILDI. 
NÜKLEER BOMBA ETKİSİ YAPACAK.

Bu, 2. Dünya Savaşı sonrası kurulan düzenin bizzat Batı eliyle yok edilmesi, ortadan kaldırılması, bu düzenden vazgeçildiğinin ilanı edildiği anlamına gelecektir. 
Bu ölçekte bir yaptırım, nükleer bomba etkisi uyandıracaktır. Bir tür kıyamet savaşının kapılarını açacaktır. Doğu-Batı olarak dünyanın tam ortadan ikiye bölünmesi olacaktır. Bu iki blok arasındaki, sınır hattındaki bütün ülkeler savaş alanı olacaktır. 

UKRAYNA SAVAŞI SENARYO MU?
RUSYA TUZAĞA MI DÜŞÜRÜLDÜ?

Ayrışmanın, bölünmenin yol açacağı çatışma alanları Doğu Asya’dan Orta doğu ve Afrika’ya kadar her yeri sarsacaktır. Her ülke, yeni duruma göre pozisyon almak zorunda kalacaktır. Bloklar arası çatışma çok sayıda ülkenin imha edilmesine yol açacaktır. 

2. Dünya Savaşı’ndan bu yana en büyük kaos, buhranın işaretlerini alıyoruz. Batı dünyası, Ukrayna üzerinden Rusya’ya ve Asya’ya karşı birleşti. “Rusya’nın Ukrayna işgali bir senaryo muydu, Rusya tuzağa mı düşürüldü” gibi sorular çok daha önemli hale geldi. 

Sokak köpekleri tehlike saçmaya devam ediyor: Vatandaşın park halindeki arabasını parçaladılar! Sokak köpekleri tehlike saçmaya devam ediyor: Vatandaşın park halindeki arabasını... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE ÖLÜMCÜL HESAPLAR YAPMAK ZORUNDA

Bundan daha ağır yaptırım olamaz. Artık varolan küresel düzen tamamen çökmüş demektir. Dünya tam ortadan ikiye bölünür. Rusya, Çin ve Asyalı güçler ile ABD ve Avrupa iki büyük blok haline gelir. 

Türkiye, iki dünyanın da tam merkezinde kritik oyuncu ya da kurban haline gelebilir. Türkiye, ölümcül hesaplar yapmak zorunda kalacaktır. Vereceği kararlarla kendisini ya büyük bir güce dönüştürecek ya da yok edecek noktaya sürüklenebilir. 

Türkiye’nin bu fırtınayı algılandığını görüyoruz. Ukrayna savaşının başından bu yana aldığı olağanüstü dikkatle tavırla bir gelecek okuması yaptığını görüyoruz. Türkiye’nin yüzyılların aklıyla hesap yaptığını biliyoruz. 

İBB UKOME Martı TAG toplantısı ne zaman, saat kaçta? Martı TAG İstanbul'da serbest mi olacak? İBB UKOME Martı TAG toplantısı ne zaman, saat kaçta? Martı... Haberi Görüntüle

BM DÜZENİ BİTECEK, BATI DÜNYA İÇİN TEHDİT OLACAK

ABD ve İngiltere’nin vereceği bu karar; BM düzeninin sonunu getirecektir. Bir çok ülke BM’den kopacaktır. Batılı kurumlardan çıkar ya da dışlanır. Rusya’yı tecrit etmek için verilecek böyle bir karar, ABD ve Avrupa’yı kendi kıtalarına hapsedebilir. 

Tek yanlı küresel düzen kurucu gücünü çoktan kaybeden Batı, dünyanın ezici çoğunluğu için tehdit, düşman, yabancı olarak algılanabilir. Siyasi, ekonomik ve güvenlik  alanlarında Doğu’da kurulacak bir düzen, Afrika, Latin Amerika ve Asya’daki Batı müttefiklerini çok zora sokabilir. 

ÇİN BU İŞE DİYECEK? BATI 
TÜRKİYE’YE NE VADEDECEK?

ABD ve Avrupa, 2. Dünya Savaşı sonrası tam bir üstünlükle bu düzeni kurdular. Şuan böyle bir güçleri yok. Bir daha asla böyle bir güce ulaşmaları mümkün değil. Şu an düzen kurmak için elleri sanıldığından da zayıf, bu fırtına onların aleyhine dönebilir. 

Çin’in vereceği karar ne olacak? Güvenlik Konseyi düzenine karşı olan Türkiye, Hindistan, Brezilya gibi ülkelerin vereceği karar ne olacak? Mesela Batı Türkiye’ye ne vadedecek? Doğu ne vadedecek?

Zor oyunu bozar! Mehmet Akif Soysal kaleme aldı: Çinli üretimin en önemli getirisi ne olacak? Zor oyunu bozar! Mehmet Akif Soysal kaleme aldı: Çinli üretimin... Haberi Görüntüle

İNGİLİZLER NÜKLEER BOMBAYI PATLATTI

Batı’nın Rusya’ya tepkisi, Ukrayna ölçeğinin çok ötesinde. Bu mesele asla Ukrayna krizi ya da savaşı değil. Avrupa’nın Doğu sınırlarının tamamı cephe artık. Rusya lideri Putin’in; nükleer güçlere “Savaşa hazır olun” emri, tehlikenin boyutlarını zaten ortaya koymuştu. Şimdi İngiltere’den yeni bir nükleer bomba patlatıldı. 

DOĞU DÜZENİ, BATI DÜZENİ.
KÜRESEL OLAĞANÜSTÜ HAL

Şimdiden söyleyelim. Bir Batı Düzeni, bir Doğu Düzeni kurulur. Yer yerinden oynar. Çok büyük savaşlar başlar. Bir çok ülkenin sınırları değişir. Dünyanın güç haritası da fiziki haritası da değişir. 
ABD ve İngiltere Üçüncü Dünya Savaşı’nın kapılarını açıyor. Bu, küresel olağanüstü hal demektir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading