Yandex Metrica

İbrahim Karagül: Fondaş gazeteci çeteleri Türkiye ile savaşıyor

İbrahim Karagül: Fondaş gazeteci çeteleri Türkiye ile savaşıyor

TR Haber Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Altındağ hadisesi ve fondaş medya ile entegre çalışma yürüten iç işgalcileri anlattığı yazısında çarpıcı ayrıntılara dikkat çekti.

Gündem

23.01.2024, 17:47

Yeni Şafak yazarı ve TR Haber Genel Yayın Yönetmeni >İbrahim Karagül, bugünkü >yazısında, geçtiğimiz akşam Altındağ'da meydana gelen, bir çeşit 'deneme' niteliğindeki provokatif olay ile beraber, sosyal medya üzerinden yürütülen kin ve nefret operasyonuna dikkat çekti.

Yaklaşık iki hafta önce Türkiye'nin farklı bölgelerinde PKK'nın çıkarmaya başladığı orman yangınlarına karşı devlet tüm yetkili birimleriyle olağanüstü bir mücadele verilirken, siyaset ve sanat dünyası başta olmak üzere, topluma mâl olmuş bazı isimlerin örgütlenerek durumu tam tersi göstermeye yönelik paylaşımlar yapması dikkatlerden kaçmazken, bu tutum toplumun büyük bir kesimde tepki olarak karşılık vurdu. Önceki gün Ankara'nın Altındağ ilçesinde çıkan kavgada yaralanan Emirhan Yalçın'ın hayatını kaybetmesinin ardından, bu gelişmeyi bahane olarak kullanan bazı kesimlerin ülkenin gündemini fırsat bilerek, halkı bir çatışmanın içerisine atmak istedi. 

Dilara'nın babası oyuncu mu? Duygu Nebioğlu'nun ablası Dilara'nın babası kim? Dilara'nın babası oyuncu mu? Duygu Nebioğlu'nun ablası Dilara'nın babası kim? Haberi Görüntüle

GEZİ OLAYLARINDAN ALTINDAĞ HADİSESİNE

CHP'li isimlerin başı çektiği, aralarında gazeteci ve ünlü simaların da bulunduğu bir grubun günlerdir sosyal medya aracılığıyla köpürttüğü ırkçı söylemleri ve halkın hassas tarafını istismar ederek, kin ve öfke tohumları ekmesi, dün akşam Altında'da yaşananlarla yüzeye vurdu. Gazeteci/Yazar İbrahim Karagül'ün kaleme aldığı bugünkü yazısında, 27 Mayıs 2013'te 'eylem' adı altında iç savaş çıkarma amacıyla sahneye çıkan Gezi olaylarından bugüne, aynı aktörlerin yine fonlanan medya kuruluşlarıyla, benzer bir gayeyi gerçeğe dönüştürmek istediği görülüyor. 

1 Mayıs 2024 otobüsler ücretsiz mi? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda otobüs, metro, metrobüs ve Marmaray ücretsiz mi? 1 Mayıs 2024 otobüsler ücretsiz mi? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda... Haberi Görüntüle

AĞAÇLAR YANARKEN SALDIRI FIRSATI KOLLADILAR

Gezi olaylarından haftalar evvel sosyal medya üzerinden örgütlenen ve olayların başlamasıyla yine aynı mecra üzerinden rollerini sergileyenlerin o zaman 'ağaç' üzerinden kurgularını hayata geçirenlerin, bugün orman yangınlarında hiçbir şekilde ağaç derdine düşmediğine dikkat çeken Karagül, "Ve şu an bir kez daha böyle bir çaba, girişim, hazırlık, örgütlenme, örtülü ortaklıklar, karargâhlar, çeteler söz konusu. Gezi’de birkaç ağaç için Türkiye’yi yakanlar, ülkemizin güneyini mahveden büyük yangınlarda çevre, ağaç derdine düşmedi bile. Buradan bile hükümete, devlete, millete, ülkeye saldırı için fırsat kolladı." ifadelerini kullandı.

Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu: Erdoğan'a ve Atatürk'e hakaret eden DEM Partili gözaltına alındı Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu: Erdoğan'a ve Atatürk'e hakaret eden DEM... Haberi Görüntüle

SOSYAL MEDYA ÖRGÜTLERİ YİNE İŞ BAŞINDA

28 Temmuz'da başlayan ve ciğerlerimizi yakan orman yangınlarının faili PKK bile suçunu üstlenmişken, yangınlara ilişkin 'sabotaj' konusunu dahi zikretmeyen CHP'nin, Gezi olaylarında da sokakları kundaklayanlara sahip çıktığını anımsatan Karagül, bugün yeniden devreye alınan gizli 'karargâhlar'ı ve sosyal medya örgütlerinin PKK ile aynı ağızdan konuştuğunu ifade ediyor.

Karagül'ün dikkat çektiği bir diğer önemli nokta ise 'lokal isyanlar'. Yanan köylerde yaşayanların üzüntü ve öfkesini katmerleyerek kullanmak isteyenler ve işbirlikçileri için "Şimdi lokal isyanlar örgütlüyorlar. ABD’si, Avrupa’sı, BAE’si, CHP’si.. Çok daha büyük bir hazırlık var. Şimdi küçük gruplar halinde yanan köyleri dolaşıp lokal isyanlar çıkarmaya çalışıyorlar. Milleti tahrik edip öfkelerini, acılarını kullanıyorlar. Konforlarından zerre ödün vermeden, başkalarının üzüntüleri üzerinden Türkiye ile hesaplaşıyorlar." ifadeleriyle iç işgalcilere karşı dikkatli ve sağ duyulu olmaya davet ediyor.

Son dakika: İstanbul'da yangın paniği: İş hanı dumanlar altında kaldı Son dakika: İstanbul'da yangın paniği: İş hanı dumanlar altında kaldı Haberi Görüntüle

"KÜRESEL" TÜRKİYE PROJESİ

Diğer taraftan başta da açıkladığımız gibi 2013'te başlattıkları iç işgal kampanyasının (etnik ve mezhep çatışmaları) bir parçası olarak, 2023'e kadar gerçekleştirilmek istenenlerin bir parçası olan Altındağ'daki olay için "Bu da bir denemeydi. Ama hazırlanıyorlar. ABD’si, Avrupa’sı, BAE’si, CHP’si, İP’i, muhafazakar muhalefeti, ajans görünümlü “karargâhlar”ı, sosyal medya örgüt ve çeteleri, dışarıdan fonlanan gazetecileri hep birlikte 2023 öncesi bir şeylere hazırlanıyorlar." değerlendirmesi yapan Karagül, "Unutmayın; 21. yüzyılın sürprizi Türkiye’dir. Ve 'Türkiye’yi durdurmak' küresel bir projedir." ifadesi kullanan İbrahim Karagül, Türkiye'yi karşısına alan güçlerin hem farklı kıtalardan hem de iç içe organize olduğunu ortaya koyuyor.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading