Yandex Metrica

İBB borç batağında: İmamoğlu Fransa'dan 93 milyon Euro kredi aldı

İBB borç batağında: İmamoğlu Fransa'dan 93 milyon Euro kredi aldı

Göreve geldiğinden beri icraat yerine skandallarıyla gündeme gelen Ekrem İmamoğlu, Alman bankasından sonra Fransız Kalkınma Bankasına da borçlandı. İmamoğlu, 93 milyon Euro'luk kredi anlaşması imzaladı.

Gündem

07.04.2024, 01:55

Seçim döneminde borçlanmayı 'İstanbul'a ihanet' olarak nitelendiren Ekrem İmamoğlu, Alman bankasının ardından Fransız Kalkınma Bankası (AFD) ile 93 milyon Euro'luk kredi ön protokolü imzaladı.

İBB'nin açıklamasına göre kredi, 2016'da başlanan ve 1 Ocak 2021’de ilk etabı açılan Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı’nın, Eminönü-Cibali arasının tamamlanması için alınıyor. Hattın Balat'taki merkez şantiyesinde düzenlenen imza törenine İBB Başkanı İmamoğlu,  Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Olivier Gauvin ve AFD Operasyonlardan Sorumlu İcra Direktörü Jean Pierre Marcelli katıldı.

BU BORCU KİM ÖDEYECEK?

İBB, borcun 2 yıl ödemesiz 10 yıl taksitle ödeneceğini açıkladı. İmamoğlu'nun aldığı borcu, bir sonraki dönemde göreve gelen yönetim ödemiş olacak.

BÜTÇEYİ YÜZDE 50 ARTIRACAKTI

Ekrem İmamoğlu, seçim döneminde İstanbul'un 'nimet' olduğunu söylemiş, "Şehrin bütçesini yüzde 50 artıracağız" demişti. Gelinen noktada ise İBB borç batağına battı. 2020 yılının sonu itibariyle İBB'nin borcu  43 milyar 402 milyon 795 bin 786 TL'ye ulaştı. Böylece kanuni borçlanma limitini 7 milyar 142 milyon 545 bin 647 TL aşmış oldu.

İmamoğlu, daha önce de Alman Deutsche Bank'a 110 milyon Euro borçlanmıştı. Aralık 2020'de de uluslararası piyasalara İstanbul bonolarını satarak 580 milyon dolar borçlanmıştı.

YAPIMINA BAŞLANAN METROYU KAPATMIŞTI

İmamoğlu, daha önce Sancaktepe Metrosu'nun yapımı için kredi almış ancak geçtiğimiz günlerde Ak Parti döneminde yapımına başlanan metro tünellerini toprak döktürerek kapattırmıştı. Vatandaşlar, "Para yok diye metroyu iptal ediyor. Yurt dışından aldığın kredileri nereye harcadın?" diyerek tepki göstermişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading