Yandex Metrica

İade kararı çıkarsa rahatça kaçmak için bakın nereye taşınmış! FETÖ imamının izi o kentte bulundu

İade kararı çıkarsa rahatça kaçmak için bakın nereye taşınmış! FETÖ imamının izi o kentte bulundu

Fetullahçı Terör Örgütü'nün tüm 'Karanlık Kurul'larında bulunan eski 'İsrail İmamı' Harun Tokak, İsveç'in güneyindeki liman kenti Malmö'de görüntülendi.

Gündem

09.02.2024, 10:26

FETÖ'nün 17/25 Aralık 2013 darbe girişiminden hemen önce Türkiye'den İsrail'e firar eden üst düzey FETÖ elebaşı Harun Tokak, İsveç'in Malmö kentinde görüntülendi. Örgüte ait kapatılan Türkiye Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın uzun yıllar başkanlığını yapan Tokak, FETÖ'nün 'İsrail İmamı' olarak biliniyordu. 

Yurtdışındayken Kimse Yok Mu Derneği Ortadoğu Koordinatörü kılıfını kullanan Tokak, FETÖ üyelerinin hükümete karşı darbe girişiminden hemen önce yurtdışına çıkmış ve Kudüs'e gitmişti. Hakkında çok sayıda soruşturma ve yakalama kararı bulunan Tokak, 2013'ten beri Türkiye'ye dönmedi. 

2015 sonlarında İsrail'den Danimarka'ya iltica eden Harun Tokak'ın son durağı Kur'an-ı Kerim yakmanın 'ifade özgürlüğü' olarak karşılandığı İsveç oldu. 

İçişleri Bakanlığı'nın Terörden Arananlar Listesi'nde ismi kırmızı kategoride bulunan ve 10 milyon lira ödülle aranmakta olan Harun Tokak aynı zamanda FETÖ'nün 'Karanlık Kurul' olarak bilinen 'Başyüceler Şûrâsı' ve 'İstişare Heyeti'nin üyelerinden biri. 

67 yaşındaki Harun Tokak, İsveç'in Malmö kentinde Sabah gazetesi tarafından görüntülendi. Tokak'ın, Türkiye'nin İsveç'ten iade talebinde bulunmasının ardından yaşadığı panikle başkent Stockholm'den 600 kilometre güneydeki Malmö'ye taşındığı öğrenildi. 

Molla Harun Tokak, şu anda Limhamn Bölgesi Betonggatan Caddesi 17 Numaralı Apartmanda 1103 numaralı dairesinde yaşıyor. Bu adrese 10 Mart 2022'de eşiyle birlikte gizlice taşındığı tespit edilen Tokak, Türkiye'nin iade talebi sonrası adeta dünya ile iletişimini kesmiş durumda. 

Haftada bir sadece alışveriş için dışarı çıkan Tokak'ın adres olarak Malmö'yü seçmesinin bir nedeni var: Olası bir iade kararı durumunda liman kentinden rahatça firar edebilmek...

Malmö, Danimarka başkenti Kopenhag'a ve Almanya'nın Rostock ve Stralsund gibi kuzey şehirlerine çok yakın bir konumda bulunuyor. 

Tokak 2019 yılında bir TV kanalına verdiği demeçte, Danimarka'da çiğköfte üreten bir işletmeye ortak olduğunu belirtmişti. 

Uyku apnesi olanlar ehliyet alamayacak mı? Uyku apnesi nedir? Uyku apnesi olanlar ehliyet alamayacak mı? Uyku apnesi nedir? Haberi Görüntüle

KASET KUMPASINDA DA O VARDI 

Uşak doğumlu Harun Tokak, 1973'te Balıkesir'in Edremit ilçesinde vaizlik yapan Fetullah Gülen'le tanışmasının ardından onun hep en yakınında yer aldı. İzmir Yüksek İslam Enstitüsü'nden 1979'da mezun olan Tokak, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak Antalya'da görev yaptı. Memuriyeti boyunca aynı zamanda FETÖ'nün 'Antalya İmamı', 'Akdeniz Bölge İmamı', 'Van ve Ankara İmamlığı' gibi görevleri de yürüten Tokak, Fetullah Gülen'in sözde 'dinlerarası diyalog' faaliyetleri sırasında görev alan isimlerden biriydi. 

2002 yılında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen hakkında 'terör örgütü yöneticiliği' suçundan dava açan dönemin Devlet Güvenlik Mahkemesi Başsavcısı Nuh Mete Yüksel'e yönelik 'kaset kumpası'nda rol alanlardan biri Harun Tokak'tı. Yüksel'in HSYK tarafından görevden alınmasıyla sonuçlanacak kasetin Hürriyet gazetesine servis eden kişinin Harun Tokak olduğu biliniyor. 

Harun Tokak

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading