Yandex Metrica

Hırka-i Şerif ziyarete açıldı! Vatandaşlar hüngür hüngür ağladı

Hırka-i Şerif ziyarete açıldı! Vatandaşlar hüngür hüngür ağladı

Hz. Muhammed'in vasiyeti üzerine Veysel Karani'ye bırakılan önemli kutsal emanetlerden Hırka-i Şerif, Ramazan dolayısıyla Fatih'teki Hırka-i Şerif Camisi'nde ziyarete açıldı. 

Gündem

16.03.2024, 12:01

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (S.A.V) vasiyeti üzerine Veysel Karani’ye bırakılan kutsal emanetlerden Hırka-i Şerif, İstanbul’daki Hırka-i Şerif Camii’nde düzenlenen törenle ziyarete açıldı. 

Hırka-i Şerif, ramazan ayı boyunca hafta içi saat 10.00-17.00, hafta sonu ise 09.00-17.30 arasında görülebilecek.

Kadir Gecesi'nde ise ziyaret, teravih namazı sonrası sabah 03.00'e kadar devam edecek, arife günü ikindi namazı sonrasında Hırka-i Şerif ziyareti dua ile sona erecek.

Hırka-i Şerif'in, ramazanın ilk cuma günü ziyarete açılması vesilesiyle cami bahçesinde düzenlenen törene, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İstanbul Valisi Davut Gül, Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, Veysel Karani'nin 59. kuşaktan torunu Barış Samir ile ailesi ve protokol üyeleri katıldı.

A, A1, A2, M, B, B1 ehliyet alacaklar dikkat: Artık tedavi olmadan ehliyet alınmayacak A, A1, A2, M, B, B1 ehliyet alacaklar dikkat: Artık... Haberi Görüntüle

''PEYGAMBER EFENDİMİZ OLMASAYDI ORUÇ TUTMAYI NEREDEN BİLECEKTİK''

Hırka-i Şerif Camisi İmam Hatibi Recep Köksal'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende konuşan Ali Erbaş, Al-i İmran Suresi'nin 31. ayetini aktararak, Allah'ın insanları sevmesinin yolunun Hz. Muhammet'e itaatten geçtiğini dile getirirken "Bizim hem Allah'ı sevmemiz hem Peygamberimize itaat etmemiz, onu sevmemiz Kur'an'ın bir emridir. Bunu aklımızdan hiç çıkarmayalım. Peygamber Efendimiz olmasaydı biz İslam'ı nasıl öğrenecektik? Biz namaz kılmayı nasıl bilecektik? Oruç tutmayı nereden bilecektik?" diye sordu.

Tokat'ta yarın okullar tatil mi 22 Nisan Pazartesi? Tokat'ta yarın okul var mı, yok mu? Tokat'ta yarın okullar tatil mi 22 Nisan Pazartesi? Tokat'ta yarın... Haberi Görüntüle

''AYAK İZİ BİLE O KADAR DEĞERLİ Kİ''

Erbaş, Hz. Muhammet'in Kur'an-ı Kerim'in yaşayan hali olduğunu belirterek, Kur'an'ı anlamalarını sağlayanın hadisler olduğunu söyledi.

İlk Kur'an-ı Kerim yorumcusunun Hz. Muhammet olduğuna değinen Erbaş, "O yüzden aziz kardeşlerim, işte Hırka-i Şerif, Peygamber Efendimizin hırkası, Peygamber Efendimizin o kutsal eşyaları, ayağının izi, ayak izi bile bizim için o kadar değerli ki." dedi.

Hırka-i Şerif’i bugüne kadar taşıyanlara, muhafaza edenlere teşekkür eden Erbaş, gençlere ve çocuklara peygamber sevgisinin aşılanması gerektiğini anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan-Özgür Özel görüşmesi ne zaman? Erdoğan Özgür Özel ile görüşecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan-Özgür Özel görüşmesi ne zaman? Erdoğan Özgür Özel ile... Haberi Görüntüle

"İYİ Kİ AÇILMIŞ" 

Ziyarete kızıyla gelen bir baba, duygularını şu sözlerle paylaştı; ''İkinci gelişim. İkinci gelişimde de çocuğumla beraber geldim. Çerkezköy'den geliyoruz gayet mutluyuz. İyi ki açılmış." 

Kızılcık Şerbeti yeni bölüm bu akşam var mı 12 Nisan? Kızılcık Şerbeti yeni bölüm ne zaman? Kızılcık Şerbeti yeni bölüm bu akşam var mı 12 Nisan?... Haberi Görüntüle

''HERKES HİSSETSİN İSTİYORUM''

Ziyaret sırasında gözyaşlarını tutamayan Muzaffer Çeşme ise, "Çok duygulanıyorum, bambaşka. Her sene gelip her sene görüyorum. Herkes hissetsin istiyorum bunu. Onun maneviyatı, onun kokusu güzel. Babam annem beni buraya adadı, burada dua etmişler ben doğmuşum, onun için her sene gelirim. Evlatlarım da gelir torunlarım da gelir." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading