Yandex Metrica

Herkes İsrail'e atanan yeni büyükelçiyi merak ediyor: İşte listenin başındaki isim...

Herkes İsrail'e atanan yeni büyükelçiyi merak ediyor: İşte listenin başındaki isim...

İsrail'le normalleşme adımları karşılıklı büyükelçilerin atanması kararıyla doruk noktaya ulaştı. Bu noktada gözler yeni Tel Aviv büyükelçisinin kim olacağına çevrildi.

Gündem

04.02.2024, 00:10

İsrail'de Binyamin Netanyahu iktidarının sona ermesi ve Isaac Herzog'un cumhurbaşkanlığına gelişiyle birlikte yeni bir rotaya giren Ankara-Tel Aviv ilişkileri karşılıklı büyükelçilerin atanmasıyla tamamen normalleşecek. 

Gelişmeyi önceki gün Kırgız mevkidaşıyla birlikte gazetecilerin karşısına geçen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu duyurdu. Karşılıklı atılan adımların sonuç verdiğini ve büyükelçilerin atanacağını bildiren Çavuşoğlu, "Tel Aviv'e büyükelçi atama kararı aldık. Türkiye Filistin'in haklarını savunmaya devam edecek. Yeni atamalarla Türkiye Filistin konusundaki endişelerini direkt olarak büyükelçiler seviyesinde bildirebilecek" dedi. 

16 Temmuz Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta başlayacak? 16 Temmuz Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta başlayacak? Haberi Görüntüle

İSRAİL'E YENİ BÜYÜKELÇİ KİM OLACAK?

Çavuşoğlu'nun sözleriyle eşzamanlı olarak Tel Aviv'den de bir açıklama geldi. Başbakan Yair Lapid, "Türkiye ile ilişkilerin devam etmesi, bölgesel istikrar için önemli bir katkı ve İsrail vatandaşları için önemli bir ekonomik haber. İsrail'in dünyadaki duruşunu güçlendirmek istiyoruz" diyerek, Ankara ile karşılıklı başkonsolos ve büyükelçi atanması kararı verdiklerini bildirdi. 

Bu gelişmelerin ardından gözler yakında ismi açıklanacak yeni Tel Aviv büyükelçisinin kim olacağına çevrildi. Kulislere göre bu görev için adı en başta geçen isim, Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin başkanlığını yürüten Ufuk Ulutaş. 

Elias Jelert kimdir, hangi mevkide oynuyor? Galatasaray Elias Jelert'ı transfer etti mi? Elias Jelert kimdir, hangi mevkide oynuyor? Galatasaray Elias Jelert'ı transfer... Haberi Görüntüle

UFUK ULUTAŞ KİMDİR? 

Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimleri bölümünden mezun olan Ulutaş, ABD'nin Ohio State Üniversitesi Tarih bölümünde yüksek lisansının ardından Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktorasını tamamladı. Kudüs merkezli İbrani Üniversitesi'nde İbranice ve Ortadoğu politikası dersleri alan Ulutaş, Mershon Uluslararası Güvenlik Çalışmaları Merkezi’nde araştırma asistanı ve Melton Yahudi Çalışmaları Merkezi’nde önce Samuel M. Melton ardından George M. & Renée K. Levine araştırmacısı olarak çalıştı. 

SETA bünyesinde Dış Politika Direktörü olarak görev yaparken aynı zamanda Akşam gazetesine köşe yazıları da kaleme alan Ulutaş, İsrail politikaları ve Yahudi tarihine ilişkin Türkiye'deki uzman isimlerin başında geliyor. Ulutaş'ın IŞİD/DEAŞ vahşeti hakkında kaleme aldığı 'The State of Savagery: ISIS in Syria' adında bir de kitabı bulunuyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading