Yandex Metrica

HDP’nin Ayasofya hazımsızlığı şaşırtmadı: HDP’li Nesimi Aday'dan hadsiz çıkış!

HDP’nin Ayasofya hazımsızlığı şaşırtmadı: HDP’li Nesimi Aday'dan hadsiz çıkış!

PKK’nın siyasi uzantısı HDP’li siyasetçilerin Ayasofya'nın camiye çevrilmesini hazmedemediler. CHP’nin kapatılmasını, SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun turist ziyaretine açılmasını istediği fethin sembolü için HDP’li Nesimi Aday da, “Bin yıllık kiliseyi camiye çevirdiniz de başınız göğe mi erdi” diyerek şaşırtmadı.

Gündem

06.03.2024, 20:34

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 3 yıl önce Ayasofya Müzesi, aslına çevrilip camii olarak yeniden açıldı. Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasının üzerinden yıllar geçerken kimi çevrelerin hazımsızlığı hala devam ediyor. PKK'nın siyasi uzantısı olarak bilinen HDP'li Nesimi Aday, Ayasofya'nın ibadete açılmasını hedef alarak, "Bin yıllık kiliseyi camiye çevirince başınız göğe mi erdi?" dedi.

Tropikal gecelere devam! Sıcak nefes aldırmayacak! İstanbul'da nem yüzde 95'lere çıkacak Tropikal gecelere devam! Sıcak nefes aldırmayacak! İstanbul'da nem yüzde 95'lere... Haberi Görüntüle

86 YIL SONRA YENİDEN CAMİYE ÇEVRİLDİ 

Danıştay 10. Dairesi Ayasofya'nın müzeden tekrardan camiye döndürülmesi kararının hukuka uyun olduğunu belirttikten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya'nın cami olarak ibadethaneye açıldığına dair kararnameyi 10 Temmuz 2020 tarihinde imzaladı. Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde 24 Temmuz 2020 tarihinde ilk Cuma namazıyla birlikte ibadete 86 yıl aradan sonra açıldı, yeniden camiye çevrildiği için ise Türkiye'nin dört bir yanında şükür namazları kılındı. Bu süreçte Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasına ise tepki gösterenler oldu.

Milyonluk araçlar kaderine terk edildi: 20 yıldır bekleyen var Milyonluk araçlar kaderine terk edildi: 20 yıldır bekleyen var Haberi Görüntüle

AYASOFYA KARŞITI SÖYLEMLER

2020 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müzeden mabede çevirdiği, CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı İmamoğlu’nun yanından geçmediği Ayasofya karşıtı kampanyalar devam ediyor. CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın iktidara gelmeleri hâlinde kapatacaklarını söylediği, SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun bazı bölümlerinin turist ziyaretine açılması tavsiyesinde bulunduğu tarihi mabetle ilgili skandal bir açıklama da HDP Parti Meclisi Üyesi Nesimi Aday’dan geldi. 

Taksimetre güncelleme ücreti 2024 | Taksimetre en ucuz nerede güncellenir? Taksimetre güncelleme ücreti 2024 | Taksimetre en ucuz nerede güncellenir? Haberi Görüntüle

"HDP VE DİĞERLERİ AYASOFYA KONSUNDA HAZIMSIZLAR"

Konuyla ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, şu açıklamada bulundu;

 Şaşırmadık. HDP’li Nesimi Aday ‘bin yıllık kiliseyi camiye çevirerek başınız göğe mi erdi’ diye soruyor. Evet, göğe erdi. O konuda sıkıntı yok, toplumun da sıkıntısı yok. Fatih’in emaneti Ayasofya’dan ibadethane olarak yararlanılması güzel. Cumhurbaşkanı’mızın önderliğinde Ayasofya’yı camiye çevirdiğimiz için gururluyuz, ülkemize armağan ettiğimiz için gururluyuz, tarihe önemli bir not düştüğümüz kanısındayız. HDP ve diğerleri Ayasofya’dan rahatsız olabilirler, önemli değil. Onlar dün rahatsızdılar, yarın rahatsız olacaklar ama biz yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz. HDP ve diğerleri Ayasofya konusunda hazımsızlar. Bu, bizi ilgilendirmiyor hatta bizim doğru istikamette ilerlediğimizi ortaya koyuyor. Onlar zihinlerine ve kalplerine baksınlar. Onlar bu ülkeye, bu toprağa, bu tarihe ait olup olmadıklarını sorgulasınlar.”

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading