Yandex Metrica

HDP'li Pervin Buldan Yunan'a sahip çıkıp "Kürdistan" diye sayıkladı!

Terör örgütü PKK'nın siyasi kolu HDP'nin eş genel başkanı Pervin Buldan Ege'de artan gerilimde Yunanistan'a arka çıktı. Türkiye'yi açıkça 'saldırgan' olmakla suçlayan Buldan, sözde 'Kürdistan ittifakı' kurmak için de çalışma yaptıklarını söyledi.

Gündem

19.05.2024, 16:16

CHP'nin ittifak ortağı HDP'nin Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Türkiye ile Yunanustan arasında bir südedir yaşanan gerilimde tarafını belli ederek Atina'dan yana tavır alırken, bölücü açıklamalarına bir yenisini ekleyerek "Kürdistan ittifakı" planladıklarını açıkladı.

Taksimetre açılış ücreti ne kadar oldu? Zamlı minibüs indi bindi ücretleri kaç TL? Taksimetre açılış ücreti ne kadar oldu? Zamlı minibüs indi bindi... Haberi Görüntüle

"BÜYÜK KÜRDİSTANİ İTTİFAK!"

Adıyaman'da 'Halk Buluşması' etkinliğine katılan Buldan, seçimlerde HDP'nin, Adıyaman'da birinci parti olacağını söyleyerek, "Sadece Türkiye'deki sol ve sosyalist güçlerle değil; Kürtlerle de büyük bir Kürdistani ittifakı en kısa zamanda kuracağız ve gerçekleştireceğiz. Ekim ayı programımızda Kürdistani partilerle ve Kürt çevrelerle yapacağımız buluşmalar genişlemenin ve büyümenin bir parçası olarak ele alınacak” bilgisini paylaştı.

Nesil Çalışkan kimdir? İşçi Partisi Türk milletvekili Nesil Çalışkan nereli? Nesil Çalışkan kimdir? İşçi Partisi Türk milletvekili Nesil Çalışkan nereli? Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'Yİ SUÇLAYIP YUNANİSTAN'A ARKA ÇIKTI

HDP Eş Başkanı, konuya ilişkin açıklamasında, "Her gün hakaretler yağdıranlar, HDP'yi hedef haline getirenler, kendi koltuklarını korumak için savaşa sarılanlar, bir gün Rojava'yı bir gün Yunanistan'ı tehdit edenler bilsinler ki; Türkiye halkları, Kürtler ve Türkiye'de yaşayan bütün insanlar sizin savaş sarmalınıza asla izin vermeyecek" diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading