Yandex Metrica

HDP'li Hüda Kaya'nın oğlu Çanakkale'de yakalandı: Kandil'de PKK elebaşlarıyla görüntüleri çıktı

HDP'li Hüda Kaya'nın oğlu Çanakkale'de yakalandı: Kandil'de PKK elebaşlarıyla görüntüleri çıktı

"İBB çalışanıyım" diyen oğlu havalimanında uyuşturucu ile yakalanmış HDP'li Hüda Kaya'nın başı bu kez diğer oğulla dertte. Kandil'de PKK elebaşlarıyla sarmaş dolaş görüntülenen Muhammet Cihat Cemre 'terör' soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Gündem

11.05.2024, 18:33

HDP'li milletvekili Hüda Kaya'nın oğlu Muhammet Cihat Cemre, Çanakkale'de gözaltına alındı. HDP'li Kaya'nın diğer oğlu Muhammet Mücahit Saatçioğlu, mart ayında havaalanında üzerinde uyuşturucu madde ile yakalanmış ve "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde çalışıyorum" demişti. Uyuşturucuyla yakalanan Mücahit'in ardından Hüda Kaya'nın başı diğer oğlu Cihat nedeniyle derde girdi. 

'Saatçioğlu' şeklindeki soyadını bir süre önce mahkeme kararıyla değiştirerek 'Cemre' yapan Muhammed Cihat hakkında polise iletilen bir ihbar e-postası terör örgütü soruşturmasının fitilini ateşledi. İhbar mektubunda Hüda Kaya'nın oğlunun Kandil'de teröristlerle çektirdiği fotoğraflar bulunuyordu. 

FETÖ'ye 'KISKAÇ' operasyonu: 27 ilde 74 şüpheli yakalandı FETÖ'ye 'KISKAÇ' operasyonu: 27 ilde 74 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

İKİSİ DE KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYOR 

Muhammet Cihat'ın Kandil'de poz verip sarıldığı isimler PKK elebaşları Abidin Karakoç ile Mehmet Tören. Abidin Karakoç, PKK Merkez Komitesi üyesi sıfatıyla terör faaliyetlerini organize eden bir azılı terörist. INTERPOL kayıtlarında kırmızı bültenle aranmakta olan Karakoç, aynı zamanda İçişleri Bakanlığı'nın terörden arananlar listesinde KIRMIZI kategoride bulunuyor. 

Hüda Kaya'nın oğlunun samimi pozlar verdiği diğer isim ise örgütte Abidin Karakoç'ten daha üst düzey bir pozisyonda bulunuyor. Bu isim Bozan Tekin kod adlı Mehmet Tören. KCK Yürütme Konseyi üyesi ve PKK Merkez Komitesi üyesi Tören, aynı zamanda PKK'nın İran bölgesindeki faaliyetlerinden sorumlu. Tören de tıpkı Karakoç gibi INTERPOL kırmızı bültenle aranıyor ve İçişleri listesinde KIRMIZI kategoride. PKK elebaşı Tören'in HDP'li Hüda Kaya ile fotoğrafları basına yansımıştı. 

Normalleşme zirvesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına Suriye'den olumlu adım: 2011 öncesine dönmeliyiz Normalleşme zirvesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına Suriye'den olumlu adım: 2011 öncesine... Haberi Görüntüle

HENDEK-BARİKAT TERÖRÜNÜ DE DESTEKLEMİŞ

HDP'li Hüda Kaya'nın oğlu Cihat Cemre'nin bu iki PKK elebaşıyla Kandil'de ne yaptığı bilinmiyor. Çanakkale Terörle Mücadele (TEM) ekiplerince gözaltına alınan Cihat Cemre'nin sorgusu sürüyor. Cihat Cemre'nin bu fotoğraflar dışında ayrıca, 2015-2016 yıllarındaki hendek-barikat terörü sırasında teröristlerle birlikte sık sık görüldüğü ve barikatların önünde 'zafer' pozları verdiği belirtiliyor.

Emniyet kayıtlarında Cihat Cemre'nin yurtdışına çıktığına ilişkin çok sayıda kayıt bulunuyor. Bu çıkışların neredeyse tamamı Doğu ve Güneydoğu illerindeki sınır kapılarından yapılmış. Hüda Kaya'nın Kandil müptelası oğlunun sorguda ne söyleyeceği merak konusu. Cihat Cemre (fotoğrafta), 2016 yılında HDP'li vekillerin tutuklanmasını protesto ederken katıldığı miting sırasında da gözaltına alınmış, polise direnirken omuriliğinde kırık meydana gelmişti. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hüda Kaya'nın iki oğlunu da İBB'de istihdam etmişti. Mücahit Saatçioğlu İBB'de çalıştığını gözaltındaki sorgusunda söylerken, Cihat Cemre'nin ise belediyeye bağlı Kültür A.Ş. kadrosunda bulunduğu ortaya çıkmıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading