Yandex Metrica

HDP'nin skandal bildirgesine AK Parti'den sert tepki: Hangi adayla yapacaksınız?

HDP'nin skandal bildirgesine AK Parti'den sert tepki: Hangi adayla yapacaksınız?

Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin 2023 seçim bildirgesinde skandal maddeler yer aldı. Bildirgede, “Türkiye'nin Suriye ve Irak'tan geri çekilmesini sağlayacağız." vaadi verildi. Söz konusu bu bildirgeye AK Parti'den sert bir tepki geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ HDP'lilere dikkat çeken bir soru sordu.

Gündem

29.01.2024, 09:15

Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz günlerde PKK'nın siyasi şubesi HDP ile TBMM'de yaptığı görüşmenin yankıları devam ederken yeni bir gelişme yaşandı.

Eli kanlı terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP seçim bildirgesini açıkladı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun ortağı HDP/Yeşil Sol Partisi'nin 2023 Genel Seçim Bildirgesi’nde, skandal vaatler yer aldı.

Murat Aydın’dan Beykoz Belediyesi’nin borç iddialarına rakamlarla tek tek cevapladı! Murat Aydın’dan Beykoz Belediyesi’nin borç iddialarına rakamlarla tek tek cevapladı! Haberi Görüntüle

''KÜRDİSTAN İTTİFAKININ TÜM BİLEŞENLERİ BURADA''

Seçim bildirgesi okunmadan önce salonda bulunanlar devrim şehitleri adı altında teröristler için saygı duruşunda bulundu. Terör imgeleri dikkat çektiği toplantıda sunucu "Kürdistani ittifakın tüm bileşenleri buradalar." şeklinde skandal ifadeler kullandı.

Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı: Çok büyük bir afetle karşılaşabiliriz Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı: Çok büyük bir afetle karşılaşabiliriz Haberi Görüntüle

"İŞGAL VE SAVAŞA DAYALI DIŞ POLİTİKAYA DUR DEMEK İÇİN GELİYORUZ"

HDP Eş Sözcüleri İbrahim Akın ve Çiğdem Kılıçgün Uçar, bildirgeyi okudu. Çiğdem Kılıçgün Uçar, seçim bildirgesini okurken "İşgal ve savaşa dayalı dış politikaya dur demek için geliyoruz. Kayyum rejimine son vermek için geliyoruz." dedi.

İstanbul inzivaya çekildi: Yollar bomboş  kaldı! İstanbul inzivaya çekildi: Yollar bomboş kaldı! Haberi Görüntüle

BİLDİRİDEN ÖNE ÇIKANLAR

HDP'nin skandal seçim bildirisinde şu maddeler yer aldı:

* ( PKK ve DEAŞ ) Suriye ve Irak'a yönelik gerçekleştirilen askeri operasyonlara son vereceğiz.

* Türkiye'nin Suriye ve Irak'tan geri çekilmesini sağlayacağız.

* Diyanet İşleri Başkanlığının yerine İnanç İşleri Başkanlığı kuracağız.

* Diyanet ve zorunlu din dersini kaldıracağız.

* Kürtajda kadınların beyanını esas alacağız.

*İsteğe bağlı kürtajı yeniden parasız ve ulaşılabilir yapacağız.

Ankara'da Afrika zirvesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tanzanya Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan görüşmesi Ankara'da Afrika zirvesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tanzanya Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan... Haberi Görüntüle

HAMZA DAĞ: HANGİ ADAYLA YAPACAKSINIZ?

PKK'nın siyasi şubesi HDP'nin skandal bildirgesine AK Parti'den sert bir tepki geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Kandil'e baharlar getirecek bu vaatleri hangi cumhurbaşkanı adayıyla yapacaksınız? Başkan Recep Tayyip Erdoğan olmadığına göre kim?" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading