Yandex Metrica

HDP'li Pervin Buldan tezkereye yanlışlıkla 'evet' dedi

HDP'li Pervin Buldan tezkereye yanlışlıkla 'evet' dedi

TSK’nın Suriye ve Irak'ta icra ettiği görev süresini iki yıl uzatacak tezkere TBMM Genel Kurulunda düzenlenen oylama ile kabul edildi. Tezkereye CHP ile beraber karşı çıkan HDP'nin Eş Başkanı Pervin Buldan, oylamada yanlışlıkla 'evet' oyu verdi. Meclis kameralarına yakalanan Buldan’a, diğer HDP'liler müdahale etti.

Gündem

23.01.2024, 18:11

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) gerektiği takdirde sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunmak için Irak ve Suriye'ye gönderilmesi konusunda Cumhurbaşkanı’na verilen yetkinin 2 yıl uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

AK Parti, MHP ve İYİ Parti'nin "evet" oyu verirken, CHP ve HDP'liler tezkereye "hayır" oyu verdi.

Gereği yapıldı! Sur Belediyesi'nde Atatürk ve Erdoğan'a küfür eden şahıs tutuklandı Gereği yapıldı! Sur Belediyesi'nde Atatürk ve Erdoğan'a küfür eden şahıs... Haberi Görüntüle

HDP'LİLER BULDAN'IN ELİNİ İNDİRMEYE ÇALIŞTI

TBMM'de oylama gerçekleşirken ilginç anlar yaşandı. HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, tezkereye "evet" oyu vermek için elini kaldırdı.

Bu durumu şaşkınlıkla karşılayan diğer HDP'liler, Buldan'ın elini indirerek müdahalede bulundu. O anlar Meclis kameralarına yansıdı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading