Yandex Metrica

Hava durumu: Kazma kürekleri çıkarın! Kara kış geliyor! İstanbul'da metrelerce kar olacak

Hava durumu: Kazma kürekleri çıkarın! Kara kış geliyor! İstanbul'da metrelerce kar olacak

Son dakika hava durumu haberleri... İstanbul'a ne zaman kar yağacak? Sorusunun yanıtı vatandaşlar tarafından merak edilirken, hava durumu uzmanları ve Meteoroloji uzmanları son bilgileri paylaştı.

Gündem

23.01.2024, 20:21

Son dakika hava durumu haberleri... İstanbul'da kar yağışı ne zaman? İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Sorusu uzun bir süredir merak ediliyor. 

Kuraklığın da etkisiyle bu yıl kış aylarının gelmemesi vatandaşı tedirgin ediyor. Bu süreçte barajların doluluk durumu bir hayli azalırken, kayak merkezleri kar yağışının olmamasıyla birlikte sezonu açamadı. 

Peki, İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Hava Forum sorunun cevabını verdi...

Kod adı damla!  FETÖ'cü kurmay pilotun eşi de itirafçı oldu: Adil Öksüz'ün evine götürüldüm Kod adı damla! FETÖ'cü kurmay pilotun eşi de itirafçı oldu:... Haberi Görüntüle

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son verilere göre; yurdun kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Zonguldak ve Bartın çevrelerinin hafif sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Marmara'nın güneyi, İç Ege, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun batısı ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda pus ve yer yer sis bekleniyor.

Gaziantep'e havan mermisi düştü Gaziantep'e havan mermisi düştü Haberi Görüntüle

İSTANBUL KAR YAĞIŞI TARİHİ

Öte yandan Hava Forum'un sosyal medya hesabından özellikle İstanbulluları yakından ilgilendiren yeni bir açıklama yapıldı.

Türkiye'nin cumartesi akşamı Balkanlar üzerinden soğuk hava dalgasının etkisi altına gireceği belirtilen açıklamada, İstanbul'da bazı bölgeler için kar yağışı uyarısı yapıldı.

Hava Forum'un Twitter hesabından yapılan açıklama şu şekilde:

"Yurdumuz perşembe akşamı Orta Akdeniz üzerinden yağışlı havanın; cumartesi akşamı ise Balkanlar üzerinden soğuk havanın etkisine giriyor.

Ay sonundaki soğuk hava, İzlanda'nın devreye girmesi sebebiyle İstanbul'da maalesef zayıf kalıyor. Hava soğuyacak, fakat merkezde kar zor.

Son verilere göre İstanbul'da kar sınırı 250 metreye kadar iniyor. Yani Aydos, Alemdağ, Kayışdağı gibi yerlerde kar görülebilir.

Perşembe gecesi ve Cuma, Ege'de yağışın kuvvetli şekilde görülmesini tahmin ediyoruz. Bu yağışlar Cuma günü Akdeniz'in Toros dağlarında yoğun kar şeklinde görülecek. Alçak kesimlerde ise su baskını riski bulunmaktadır.

Ay sonu ve şubat başı yurdumuz hem yağışlı hem de soğuk bir sürece girme hazırlığında..."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading