Yandex Metrica

Hatay'daki 6 Şubat anma töreninde Lütfü Savaş'a büyük tepki! Canını zor kurtardı

Hatay'da 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde yaşamlarını yitirenler "Sessiz Yürüyüş" programıyla anıldı. Hatay halkı, CHP’den tekrar belediye başkan adayı gösterilen Lütfü Savaş’a yoğun tepki gösterdi.

Gündem

13.02.2024, 13:28

365 gün önce bugün Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde biri 7.7 diğeri 7.6 iki deprem oldu. 53 bin 537 vatandaşımız hayatını kaybetti. 107 bin 213 kişi yaralandı. 38 bin 901 bina yıkıldı. 200 bin 401 bina ağır hasar aldı. 166 bin 602 binanın enkazı kaldırıldı. 6 Şubat depremleri sonrasında devlet ve millet el ele verdi. Afet bölgesinin temel ihtiyaçları hızla giderildi. Bölgeye bir milyon çadır sevk edildi. Depremin birinci yılında bölgenin ihtiyaçları devlet eliyle giderilmeye devam ediyor.

Depremde en çok hasar alan illerden birisi de Hatay olurken depremzedeler dün geceyi sokakta geçirdi. Hatay'da 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde yaşamlarını yitirenler "Sessiz Yürüyüş" programıyla anıldı.

İhmalkarlık ölüm getirmişti! İzmir'de iki kişinin öldüğü elektrik faciasında yeni gelişme! İhmalkarlık ölüm getirmişti! İzmir'de iki kişinin öldüğü elektrik faciasında yeni... Haberi Görüntüle

BİRÇOK İSİM KATILDI

Valilik koordinesinde düzenlenen anma etkinliği kapsamında, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay Valisi Mustafa Masatlı, bazı milletvekilleri ve belediye başkanları, kent protokolü üyeleri, Süper Lig ekibi Atakaş Hatayspor'un teknik direktörü Volkan Demirel ve çok sayıda vatandaş Köprübaşı mevkisinde bir araya geldi.

THY çöktü mü, neden bilet alamıyorum? Rezervasyon sisteminde arıza mı var? THY çöktü mü, neden bilet alamıyorum? Rezervasyon sisteminde arıza mı... Haberi Görüntüle

ÖNCE SAYGI DURUŞU SONRA İSTİKLAL MARŞI

Depremzede vatandaşların bazılarının ellerinde meşale, çiçek ve buhurlarla Vali Ürgen Parkı'ndan Köprübaşı mevkisine kadar yürüdü. İlk depremin meydana geldiği saat 04.17'de "Sesimi duyan var mı?" diye bağıran vatandaşlar, afette yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu.

Ölümlü kaza sonrası oğlunu ABD'ye kaçırmıştı! Eylem Tok'un iade davasında yeni gelişme Ölümlü kaza sonrası oğlunu ABD'ye kaçırmıştı! Eylem Tok'un iade davasında... Haberi Görüntüle

LÜTFÜ SAVAŞ'A BÜYÜK TEPKİ

Hatay'ya yaşanan yıkımdan dolayı eleştirilen ve 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde yeniden aday gösterilen CHP'li Belediye Başkanı Lütfü Savaş alanda büyük bir protesto ile karşılandı. Depremzedeler, CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından yeniden aday gösterilen Lütfü Savaş'ı yuhalarken "İstifa" sloganları da attı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading