Yandex Metrica

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a saldırı: Konuşma yaptığı platformdan aşağı itilerek düşürüldü

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a saldırı: Konuşma yaptığı platformdan aşağı itilerek düşürüldü

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a Samandağ'da konuşma yaptığı sırada saldırı düzenlendi. Konuşma yaptığı platformdan itilerek düşürülen Savaş'ın duurmu iyi. Saldırıyla ilgili Hatay Valililiğinden de bir açıklama yapıldı.

Gündem

02.04.2024, 13:55

6 Şubat 20232te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde en fazla kayıp veren Hatay'da Cumhuriyet Halk Partisi'nden tartışmalı bir biçimde yeniden aday gösterilen mevcut Belediye Başkanı Lütfü Savaş, seçim çalışmaları için gittiği Samandağ ilçesinde saldırıya uğradı. 

Yaylıca Mahallesi'nde konuşma yaptığı sırada bir kişinin saldırısına uğrayan Savaş, platformdan aşağı düştü. Olayın ardından yeniden platforma çıkıp konuşmasına devam eden Lütfü Savaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamad akendisine saldırıda bulunan kişinin psikiyatrik tedavi gören bir hasta olduğunu belirtti. Savaş, "Ben doktorum, yurttaşımız hasta. Onun tedavisi için de her şeyi yapacağım. Üzüntüsünü bildiren herkese, Samandağ, Yaylıca halkına ve hasta kardeşimizin ailesine tüm destekleri için teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Son dakika... Dışişleri'nden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ertelediği ABD ziyaretine ilişkin açıklama: Programlar uyuşmadı Son dakika... Dışişleri'nden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ertelediği ABD ziyaretine ilişkin açıklama:... Haberi Görüntüle

HATAY VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Saldırıyla ilgili Hatay Valiliği de bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Samandağ ilçemizin Yaylıca Mahallesi'nde halka hitaben konuşma yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş'a yönelik bireysel bir saldırı girişiminde bulunulmuştur. Konuyla ilgili güvenlik güçlerimizce yapılan incelemelerde,

Lütfü Savaş'ı sahneden itmek suretiyle saldırı girişiminde bulunan Samandağ doğumlu A.G. (39) adlı şahsın akli dengesinin yerinde olmadığı (bipolar bozukluk) ve ailesi tarafından tedavi sürecinin tamamlandığı gerekçesiyle kısa bir süre önce hastaneden çıkarıldığı tespit edilmiştir.

Söz konusu saldırı girişimi, güvenlik güçleri ve vatandaşlarımızın müdahalesiyle engellenmiş olup güvenlik birimlerimize herhangi bir şikayet başvurusunda bulunulmamıştır. Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Loading