Yandex Metrica

Hablemitoğlu suikastı zanlılarından Bozkır'ın gözaltı süresi tekrar uzatıldı

Hablemitoğlu suikastı zanlılarından Bozkır'ın gözaltı süresi tekrar uzatıldı

MİT Başkanlığı tarafından düzenlenen operasyonla yakalanarak, Türkiye'ye getirilen Necip Hablemitoğlu suikastı şüphelilerinden Nuri Gökhan Bozkır'ın gözaltı süresi 4 gün daha uzatıldı.

Gündem

23.03.2024, 04:44

Necip Hablemitoğlu suikastı soruşturmasını yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde bulunan Nuri Gökhan Bozkır'ın gözaltı süresinin uzatılması için sulh ceza hakimliğine talepte bulundu.

Bunun üzerine Bozkır, sağlık kontrolünden sonra polis tarafından Ankara Adliyesine getirilerek, nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarıldı.

Hakimlik, "örgüt üyeliği" ve "tasarlayarak öldürme" ile suçlanan zanlının gözaltı süresini 4 gün uzattı. Daha sonra Bozkır, tekrar Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Bozkır'ın gözaltı süresi, 30 Ocak tarihinde de uzatılmıştı.

Ankara'da evinin önünde uğradığı suikast sonucu 18 Aralık 2002 yılında hayatını kaybeden akademisyen Necip Hablemitoğlu'nun katil zanlılarından Nuri Gökhan Bozkır, kırmızı bültenle aranırken, MİT tarafından yakalanıp Türkiye'ye getirilerek 27 Ocak'ta emniyete teslim edilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading