Yandex Metrica

Gözler Merkez Bankası'nda! Yılın 5'inci faiz kararı açıklanacak: İşte ekonomistlerin tahmini

Gözler Merkez Bankası'nda! Yılın 5'inci faiz kararı açıklanacak: İşte ekonomistlerin tahmini

Piyasalarda gözler bugün açıklanacak faiz kararında. Para Politikası Kurulu bugün saat 14.00'te yılın 5'inci faiz kararını açıklayacak.

Gündem

23.05.2024, 11:22

Türkiye CUmhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Fatih Karahan başkanlığında bugün saat 14.00'te toplanacak. Toplantının ardından yapılacak yazılı açıklama ile birlikte faiz kararı belli olacak.

Hatırlanacağı üzere kurul en son mart ayında politika faizinde değişikliğe gitti. Merkez Bankası, politika faizi yüzde 50'ye yükseltti. Nisan ayı toplantısında ise Banka, faizi sabit tuttu.

Memur ulaşım servisleri kaldırılacak mı, kaldırılmayacak mı? Servisler devam edecek mi? Memur ulaşım servisleri kaldırılacak mı, kaldırılmayacak mı? Servisler devam edecek... Haberi Görüntüle

EKONOMİSTLER NE DİYOR?

Ekonomistlerle yapılan anketlerde, bu toplantıda da faiz oranının değişmeyeceği öngörülüyor.

Bayram denetimi! Kurallara uymayan binlerce araç ve sürücüye işlem uygulandı Bayram denetimi! Kurallara uymayan binlerce araç ve sürücüye işlem uygulandı Haberi Görüntüle

MESAJLAR YAKINDAN TAKiP EDİLECEK

Öte yandan açıklanacak olan karar metninde yer alacak mesajlar da piyasaların odağında. Kurul son karar metninde finansal koşullardaki sıkılığa vurgu yapmıştı ve gecikmeli etkilere dikkat çekmişti. Aylık enflasyonun ana eğiliminde düşüş sağlanana kadar sıkı duruşun süreceği ifade edilmişti. Bu karar metninde de enflasyon gelişmeleri ve para politikası çerçevesine ilişkin mesajlar yakından takip edilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading