Yandex Metrica

Göktepe-2 kuyusu nerede? Göktepe-2 hangi ilde?

Göktepe-2 kuyusu nerede? Göktepe-2 hangi ilde?

Türkiye Karandeniz'de keşfettiği doğalgaz rezervlerini artıracak çalışmalara hız kesmeden devam ediyor. Son olarak Fatih Sondaj Gemisi'nin Göktepe-2 kuyusunda sondaja başladığı duyuruldu. Peki Göktepe-2 kuyusu nerede? Göktepe-2 hangi ilde?

Gündem

23.05.2024, 12:28

Türkiye enerjide tam bağımsızlık için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Karadeniz'de keşfedilen doğalgaz rezervleri ile Türkiye doğalgazda kendi kendisine on yııllarca yetebilecek bir kapasiteye geldi. Türkiye kuzeyde ve güneyde sondaj çalışmalarına devam ediyor. Son olarak  Fatih Sondaj Gemisi'nin, Karadeniz'deki yeni lokasyonu Göktepe-2 kuyusunda yeni bir sondaja başladı. Gözler bu kez Göktepe-2 kuyusunda olacak. Göktepe-2 kuyusundan gelecek müjdeli haberler bekleniyor. 

Ankara'da kurban pazarı hangi ilçelerde, nerelerde olacak 2024? Ankara'da kurban pazarı hangi ilçelerde, nerelerde olacak 2024? Haberi Görüntüle

GÖKTEPE 2 KUYUSU NEREDE?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada Fatih Sondaj Gemisi'nin, Karadeniz'deki yeni lokasyonu Göktepe-2 kuyusunda sondaj çalışmalarına başladığını bildirdi. Alparslan Bayraktar açıklamasında "Karadeniz’de yeni keşiflere yelken açıyoruz. Fatih Sondaj Gemimiz, Sakarya Gaz Sahası’nda Göktepe-2 adını verdiğimiz kuyuda sondaj çalışmalarına başladı. Bir taraftan üretimi artırırken diğer yandan yeni sahalarda aramalarımızı sürdüreceğiz." dedi. Göktepe-2 kuyusu Karadeniz'de Sakarya Gaz Sahası içerisinde yer alan bir bölgedir. 

Göktepe-2 kuyusu nerede.jpg

Ersu Şaşma kimdir? İlk Türk sporcu olarak tarihe geçti! Ersu Şaşma kimdir? İlk Türk sporcu olarak tarihe geçti! Haberi Görüntüle

SAKARYA GAZ SAHASI NEREDE?

Sakarya Gaz Sahası Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinden kuzeyde 170-190 km açıkta  yer alıyor. Sakarya Gaz Sahası Türkiye Cumhuriyeti Münhasır Ekonomik Bölgesinde yer almaktadır.

Göktepe-2 kuyusu nerede Göktepe-2 hangi ilde.jpg

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading