Yandex Metrica

Gideceklerini anladılar: 350 yıllık tarihi binayı Ekrem İmamoğlu'nun babasına 250 TL'ye kiraladılar

Gideceklerini anladılar: 350 yıllık tarihi binayı Ekrem İmamoğlu'nun babasına 250 TL'ye kiraladılar

CHP'de söz sahibi olmak isteyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un problemleri ile ilgilenmek yerine bütün CHP'li belediyelere 'Çökmüş' durumda. İmamoğlu, 350 yıllık tarihi zeyttinyağı fabrika binasını sergi ve söyleşi gibi kültürel etkinliklerde kullanmak için Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden kiralayan CHP'li Edremit Belediyesi, kiraladığı tarihi binayı CHP'de skandallarıyla gündeme gelen Ekrem İmamoğlu'nun babası Hasan İmamoğlu'na 250 TL'ye kiraladığı ortaya çıktı.

Gündem

12.04.2024, 16:49

TRHaber'in yayınladığı 'Para sayma' görüntülerinde CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun kasası olarak bilinen Fatih Keleş'in kirli paraları saatlerce sayamadığını duyurmuştuk. Bu görüntülerin ardından pek çok skandallar ile gündeme gelen İBB Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun skandalları bitmek bilmiyor. Genel Başkanı Özgür Özel ile adeta savaş içerisinde olan İmamoğlu, İstanbulluların problemlerine kulak vermek, İstanbul'un problemlerini çözmek yerine CHP'li bütün belediyelere adeta 'Çökmüş' durumda.

Edremit ilçesine bağlı bulunan, tarihi 350 yıl öncesine dayanan tek katlı zeytinyağı fabrikası üzerinden büyük vurgun yapıldığı ortaya çıktı.

Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğünde olan ve 18 Mart 2016 yılında CHP'li Edremit Belediyesi tarafından kiralanan tarihi binanın, 1 Kasım 2019 yılında Ekrem İmamoğlu'nun göreve gelmesinden aylar sonra babası Hasan İmamoğlu'na kiralandığı ortaya çıktı.

Üsküdar- Samandıra metro arızası düzeldi mi, son durum ne? Üsküdar- Samandıra metro arızası düzeldi mi, son durum ne? Haberi Görüntüle

250 TL'YE 350 YILLIK TARİHİ BİNAYI KİRALADILAR

290 metrekarelik tek katlı tarihi binayı, 250 TL gibi 'komik' bir rakam ile kiralayan Hasan İmamoğlu, 2022 Mayıs ayında vakıf binasını kendi hafriyat işlerini yaptırdığı Tarhanlar Hafriyat şirketine kiraya verdi. 250 TL'ye kiraladığı binayı, 15 bin TL karşılığında tekrardan kiraya veren Hasan İmamoğlu sayesinde tarihi bina 'Alkollü mekan'a çevrildi.

İstanbul'da kuvvetli yağış hasara neden oldu: Ağaçlar devrildi, çatılar uçtu! İstanbul'da kuvvetli yağış hasara neden oldu: Ağaçlar devrildi, çatılar uçtu! Haberi Görüntüle

AMACI DIŞINDA KULLANILAMAZ

Söz konusu 350 yıllık tarihi binanın Bursa Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'nun 10.04.2015 tarih ve 4360 sayılı kararında ''Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı'' ibaresi bulunduğu ortaya çıktı.

Karara göre tarihi binanın, sergi söyleşi gibi kültürel etkinliklerin dışında kullanılması yasaklanmıştı. Fakat Edremit Belediyesi'nden binayı 250 TL'ye kiralayan Ekrem İmamoğlu'nun babası Hasan İmamoğlu rant uğruna, tarihi binayı alkollü mekana çevirdi.

Habere Tepki Ver

1

1

4

0

3

0

0

1

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Loading