Yandex Metrica

Geri sayım başladı! Karaismailoğlu: Türksat 5B yarın milletimizin hizmetinde

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hazırlanan Türksat 5B ile ilgili bir videoyu paylaşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Bazen zorluklarla karşılaşsak da hayallerimizden asla vazgeçmedik. Türksat 5B yarın milletimizin hizmetinde!” notunu düştü.

Gündem

23.01.2024, 19:24

Türksat 5B ile ilgili bir videoyu paylaşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Bazen zorluklarla karşılaşsak da hayallerimizden asla vazgeçmedik. Türksat 5B yarın milletimizin hizmetinde!” ifadelerini kullandı. 

Türksat 5B'yi 14 Haziran'da hizmete giriyor! Uydu 14 Haziran'da Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla hizmete alınacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'nin Türksat 5A ve Türksat 5B gibi iki önemli uyduyu uzaya gönderdiğini söylemişti. Adil Karaismailoğlu, 14 Haziran'da hizmete alınacak olan Türksat 5B uydusuyla ilgili"Bu adım, daha büyük ve daha gururlu merhalelerin de müjdecisidir. Bütün dünya bilsin ki 'Uzay Vatan'da iddialı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz" demişti.

Karaismailoğlu, Türksat 5B'nin 5 aylık yolculuğu sonunda 17 Mayıs'ta yörüngesine ulaştığını, performans ve yörünge testlerini başarıyla tamamlandığını dile getirerek 14 Haziran'da Türksat 5B'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle hizmete alınacağını bildirdi.

Bu heyecanı ve mutluluğu yediden yetmişe her yaştan 84 milyon vatandaşla paylaşacaklarını anlatan Karaismailoğlu, "Bu adım, daha büyük ve daha gururlu merhalelerin de müjdecisi. Bütün dünya bilsin ki Uzay Vatan'da iddialı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading