Yandex Metrica

Gaziantep'te CHP'lilerin saldırısında yaralanan partilileri ziyaret eden Adalet eski Bakanı Abdülhamit Gül gözyaşlarını tutamadı!

Adalet eski Bakanı Abdülhamit Gül, Gaziantep’te CHP’lilerin saldırdığı ve yaralanıp hastaneye kaldırılan AK Parti gençlik kolları üyelerini ziyaret etti. Ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gül’ü arayıp yaralılar hakkında bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaralı gençlere geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Gündem

23.01.2024, 20:51

Gaziantep'te Fevzi Çakmak Bulvarı üzerinde seçim çalışması yapan Ak Partililere CHP Gençlik Kolları üyesi oldukları öğrenilen partililer saldırmış ve kameralara yansıyan saldırı anında CHP Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Ersin Atar'ın silahını ateş ettiği gözlenmişti. Saldırı sonucu 4 kişi yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı.

Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Gaziantep milletvekili adayı Abdulhamit Gül, olayın yaşandığı bölgeye gelerek partilerle görüştü.

Gül, gazetecilere, partililerinin bölgede 1 aya yakın süredir stant kurarak çalışma yürüttüğünü söyledi.

Çalışmaların demokrasi şöleni içerisinde yapıldığını ifade eden Gül, "Bugün yapılan bu saldırı demokrasiye yapılan bir saldırıdır, şiddetle kınıyorum. Yaralı arkadaşlarımız var." dedi.

Taşlı, sopalı saldırıda kentin merkezi bölgesinde silahın çekildiğini vurgulayan Gül, hukuk mercilerinin tarafsız ve bağımsız şekilde gereğini yapacağını dile getirdi.

Gül, şunları kaydetti:

"Demokrasimize, huzurumuza, birliğimize, kardeşliğimize yapılan bu saldırının hesabını Gaziantep soracaktır. 14 Mayıs Pazar günü sandıkta bu anlamda, demokrasiye, gençlere yapılan saldırının en güçlü bir şekilde cevabını Gaziantepli hemşerilerimiz verecektir. Gaziantep bir huzur şehridir, birliğin beraberliğin şehridir, Biz bu seçimin birlik, beraberlik, huzur içerisinde geçmesi için şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı hassasiyeti sunacağız."

CHP İl Başkanlığından yapılan açıklamada ise yaralılara geçmiş olsun dileğinde bulunuldu, sağduyu çağrısı yapıldı.

Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul merkezli Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul merkezli "Sibergöz-31" operasyonu: 18 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Abdülhamit Gül, daha sonra yaralıların bulunduğu hasteneye giderek onlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Yaralılarla görüştüğü sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da telefonla arayan Gül, partililerle Erdoğan'ı konuşturdu. Gül'ün bu sırada gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Uçuruma yuvarlanan minübüs alev alev yandı! Çok sayıda ölü ve yaralı var! Uçuruma yuvarlanan minübüs alev alev yandı! Çok sayıda ölü ve... Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU?

14 Mayıs seçimlerine birkaç gün kala kala CHP Gaziantep Gençlik Kolları tarafından AK Partililere yönelik saldırı gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre AK Partili bir heyete seçim çalışmaları kapsamında SANKO Park önünde vatandaşlarla buluştu. 

14 Mayıs seçimleri öncesinde Gaziantep'te siyasi tansiyon her an yükselirken, Sankopark önünde yaşananlar dikkat çekti.

İsmail Ağa'nın başına kim geçecek? Mahmut Ustaosmanoğlu'nun vasiyeti ne? İsmail Ağa'nın başına kim geçecek? Mahmut Ustaosmanoğlu'nun vasiyeti ne? Haberi Görüntüle

CHP'Lİ MECLİS ÜYESİ SİLAHINI ÇEKTİ

Fevzi Çakmak Bulvarı üzerinde seçim çalışması yapan Ak Partililere CHP Gençlik Kolları üyesi oldukları öğrenilen partililer saldırdı.

Kameralara yansıyan saldırı anında CHP Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Ersin Atar'ın silahını ateş ettiği gözlendi.

Saldırı büyük tepki çekerken, vatandaşları araya girmesiyle kavga sona erdi. 

Seçim sonrası yeni yol haritası hazır! Erdoğan'dan kurmaylarıyla birlikte seçim analizi: Bayrak değişimi olabilir! Seçim sonrası yeni yol haritası hazır! Erdoğan'dan kurmaylarıyla birlikte seçim... Haberi Görüntüle

4 YARALI

Olayda yaralanan 4 kişi hastaneye kaldırılırken olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gaziantepli avukatı Mustafa Doğan İnal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yer Gaziantep. CHPliler kaybedeceklerini anlayınca dağdaki ortakları gibi davranmaya başladılar. AK Parti standı dağıtılıyor, CHP Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Ersin Atar silah ateşliyor. Pazara kadar bu tip provokasyonlara gelmeden sakin olalım ve hepsini sandığa gömelim!" dedi.

Bu arada CHP'lilerin silah ve sopalarla saldırdığı anların mobese görüntüleri ortaya çıktı.

Öte yandan Atar'ın dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ortaya çıktı. Saldırgan, Ekrem İmamoğlu ile olan fotoğrafını paylaşarak, "Son 1 haftayı 7/24 çalışıp sizi o sandıklara gömeceğiz." notunu düştü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading